Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

frankrijk Beste reistijd voor Dordogne

Wil je weten wanneer je het beste naar Dordogne kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Dordogne is een departement dat in het zuidwesten van Frankrijk gesitueerd is. Van oudsher is de Dordogne een geliefde vakantiebestemming. De vele kastelen en pittoreske dorpen, die vaak prachtig in het landschap van de Dordogne gelegen zijn, hebben een flinke aantrekkingskracht op toeristen. Dat de Dordogne tot de betere wijnstreken van Frankrijk en heel Europa gerekend mag worden, draagt zeker een steentje bij aan de populariteit. Tegenwoordig behoort de Dordogne tot de regio Nouvelle-Aquitaine die na de herindeling in 2016 ontstaan is. In de Dordogne heb je te maken met een warmere versie van het gematigd zeeklimaat. Dit zorgt ervoor de weersomstandigheden vaak prima zijn voor het telen van de druiven die voor de productie van wijn nodig zijn.

Beste maanden voor de Dordogne

Het weer speelt bij de beleving van een bezoek aan de Dordogne een belangrijke rol. De streek is op z'n mooist als de natuur enigszins groen is en bij voorkeur door zonnestralen beschenen wordt. Als je klimaatstatistieken voor de Dordogne erbij pakt dan zie je dat de periode mei tot en met september het zonnigst is. Dit is tevens de periode met de hoogste temperaturen en de minste neerslag. Er blijft altijd wel een kans op een regenbui bestaan, net als dat het een keer een hele dag bewolkt weer kan zijn. Omdat het in de periode mei tot en met september vaak goed weer is, is dit de beste reistijd voor de Dordogne.

De temperaturen liggen in de maanden juni en september overdag vooral rond de zeer comfortabele waarde van 22 tot 28 graden . In mei is het gemiddeld iets koeler. De zomermaanden juli en augustus zijn met gemiddelde maxima van 25 tot 30 graden de warmste maanden. Garantie op warm weer is er niet. Het kan de ene dag 20 graden zijn, terwijl niet veel later de thermometers de tropische grens van 30 graden overschrijden.

dordogne-beste-reistijd.jpg

Reisadvies - Dordogne
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Dordogne
Reisadvies - Dordogne
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Dordogne

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.