Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

frankrijk Beste reistijd voor Corsica

Wil je weten wanneer je het beste naar Corsica kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Het eiland Corsica ligt in de Middellandse Zee en behoort tot Frankrijk. Wie op de kaart kijkt die zal zien dat dit bijna negenduizend vierkante kilometer tellende eiland dichter bij Italië dan bij Frankrijk ligt. Corsica heeft dan ook eeuwenlang tot de republiek Genua behoort, dat later opgegaan is in Italië. Pas in 1768 kwam Corsica onder Frankrijk te vallen. De Corsicanen voelen zich vooral Corsicaan. De levensstijl lijkt meer op dat van de Italianen dan van de Fransen. Wie met de veerboot arriveert die komt eigenlijk in een andere wereld terecht. Juist daarom is Corsica een geliefde vakantiebestemming. Voor zowel de Fransen als de Italianen voelt het anders aan dan thuis. En voor ons Nederlanders is Corsica bovenal een geweldig eiland met lekker eten, goede wijn, leuke plaatsjes en mooie stranden.

De beste maanden om Corsica te bezoeken

Het mediterrane klimaat dat op Corsica heerst, zorgt ervoor dat de zomers warm en droog zijn. De wintermaanden zijn koeler en natter, waardoor het toerisme in het winterseizoen op een beduidend lager pitje staat. De beste algemene reistijd voor een vakantie op Corsica is van mei tot en met september. Met een beetje geluk heb je in april ook al lekker weer en komen er in oktober nog wat zomerse dagen voorbij. De maanden juli en augustus zijn het warmst op Corsica. Reken op maximumtemperaturen van gemiddeld 25 tot 30 graden. In combinatie met veel zon en weinig regen zijn dit de beste maanden voor een zonvakantie op Corsica. Weet wel dat het kwik soms een stuk boven de dertig graden op kan lopen. Als je op dat moment dingen wilt gaan ondernemen op Corsica zoals wandelen, fietsen of excursies maken, dan kan het daarvoor de heet zijn.

Zien en doen

Ga je vooral naar Corsica om dingen te bezoeken of om lekker actief bezig te zijn? Dan kun je de warmste zomermaanden beter vermijden. Kies in dat geval voor april, mei, juni, september als reisperiode. De kans op wat koeler weer of neerslag is wat groter dan hartje zomer, maar het zal niet zo snel te warm zijn om iets te ondernemen op Corsica.

Reisadvies - Corsica
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Corsica
Reisadvies - Corsica
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Corsica

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.