Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

Corendon nieuwste aanbiedingen

frankrijk Beste reistijd voor Bretagne

Wil je weten wanneer je het beste naar Bretagne kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Als je Frankrijk op een kaart bekijkt, dan zal de punt aan de linkerkant opvallen. Dit is het schiereiland Bretagne. Ongeveer 80% van dit schiereiland valt onder de gelijknamige regio Bretagne. Deze regio beslaat een oppervlakte van ruim 27 duizend vierkante kilometer, wat ongeveer overeenkomt met tweederde van Nederland. Onder Nederlanders is Bretagne een geliefde vakantiebestemming die qua reisafstand weleens onderschat wordt. Vanuit Utrecht is het ruim 800 kilometer rijden tot aan hoofdstad Brest. Tot aan de geliefde kuststad Brest bedraagt de rijafstand iets meer dan 1000 kilometer. Dat is slechts tweehonderd kilometer korter dan naar Marseille, dat aan de Middellandse Zee ligt. Ondanks die afstand is het klimaat van Bretagne vergelijkbaar met dat van Nederland. Het gematigde zeeklimaat zorgt voor niet al te koele winters en niet al te warme zomers. Regen valt er het hele jaar door.

De beste maanden voor Bretagne

Wil je met goed weer op vakantie in Bretagne, dan is het zomerseizoen de meest aangewezen reisperiode om dat te doen. Specifiek vormen de maanden juli en augustus de beste reistijd, maar kun je in mei, juni en september ook prima weer in Bretagne hebben. Het is altijd een kwestie van wat geluk hebben. De ligging aan de Atlantische Oceaan zorgt ervoor dat storingen Bretagne vrij gemakkelijk kunnen bereiken. Als het in de zomermaanden zomers warm is, dan is Bretagne redelijk gevoelig voor het ontstaan van onweersbuien. De hoogste temperaturen worden in juli en augustus bereikt. De gemiddelde maxima liggen dan rond de 20 tot 24 graden. Hoe dichter bij de kust, des te koeler het overdag gemiddeld is. De zeewatertemperatuur komt maximaal uit op een graad of 17-18.

Reisadvies - Bretagne
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Bretagne
Reisadvies - Bretagne
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Bretagne

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.