Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

frankrijk Beste reistijd voor Bordeaux

Wil je weten wanneer je het beste naar Bordeaux kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Bordeaux is een geliefde stad in het zuidwesten van Frankrijk. Nederlanders bezoeken Bordeaux vooral tijdens hun vakantie in het achterland van de stad. De regio Nouvelle-Acquitaine is zeer geliefd onder kampeerders. Over het algemeen trekken de echte Francofielen graag naar dit deel van Frankrijk. Dat je hier uitstekende wijngebieden te vinden zijn, draagt zeker bij aan deze populariteit. Het gematigde zeeklimaat dat in Bordeaux heerst, zorgt voor warme zomers en milde winters. Het is vooral het zomerseizoen waarin Bordeaux veel bezocht wordt door toeristen, omdat dit deze periode qua weer veruit de beste reistijd is.

Beste maanden voor Bordeaux

Als we een periode moeten kiezen om naar Bordeaux te reizen, dan zou dat tussen half mei en eind september zijn. Dit is op basis van het weer de beste reistijd voor een vakantie in Bordeaux. Je hebt dan een redelijk grote kans op overwegend zonnig weer. Er blijft een kans bestaan dat je te maken krijgt met een regenbui, die soms gepaard gaat met onweer. De temperaturen lopen op van ongeveer 20-22 graden in mei naar gemiddelde maxima van 27 graden in de maanden juli en augustus. Dat zijn echt gemiddeldes, waarbij de kans bestaat dat je te maken krijgt met serieus hete dagen. Vrijwel iedere jaar gebeurt het wel een keer er een periode is met zeer hoge temperaturen, soms wel oplopend tot boven de 35 graden.

Stedentrip

Als je echt voor een stedentrip naar Bordeaux reist, en het bezoek dus niet combineert met je zomervakantie, dan zouden wij voor de tweede helft van mei, de maand juni of voor september kiezen. Het is dan behaaglijker qua temperatuur. Want eerlijk is eerlijk, zit je op tropische omstandigheden te wachten als je door de straten van grote stad wandelt?

Reisadvies - Bordeaux
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Bordeaux
Reisadvies - Bordeaux
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Bordeaux

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.