Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

frankrijk Beste reistijd voor Ardèche

Wil je weten wanneer je het beste naar Ardèche kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Ardèche is een Frans departement dat gelegen is in het zuidoosten van Frankrijk. De Ardèche maakt deel uit van de grotere regio Auvergne-Rhône-Alpes, die in 2016 is ontstaan na de samenvoeging van de voormalige regio's Auvergne en Rhône-Alpes. Onder toeristen die graag actief bezig zijn op vakantie behoort de Ardèche tot de meest geliefde vakantiebestemmingen in heel Europa. Je vindt hier prachtige natuurgebieden en landschappen. Kenmerkend zijn de kloven waar je kunt bergbeklimmen, raften en kajakken of kanoën. De kilometerslange Gordes de l'Ardèche is de meest indrukwekkende kloof. Daarnaast biedt Ardèche volop mogelijkheden om te wandelen, fietsen, zwemmen of om op andere wijze lekker actief bezig te zijn. Voor wie actie op vakantie niet hoeft, die kan hier verschillende pittoreske dorpjes en boeiende bezienswaardigheden bezoeken.

Beste maanden voor een Ardèche vakantie

Het klimaat van de Ardèche zorgt voor koelere en grijzere winters, wat voor de die-hard sporters geen barrière zou moeten vormen. De meeste mensen kiezen toch voor het warmere en zonnigere zomerseizoen om een vakantie in de Ardèche te vieren. Met name de maanden mei tot en met september zijn aangenaam en vormen daardoor de beste reistijd voor de Ardèche. Juli en augustus zijn overwegend warm, met af en toe een mindere dag er tussen. Het kan ook de andere kant uitslaan: tropische warmte met temperaturen ver boven de 30 graden behoort tot de mogelijkheden. Wil je dat zoveel mogelijk proberen te ontwijken, reis dan in het voor- of najaar naar de Ardèche.

Veranderlijk weer

Als je de natuur in gaat, dan moet je er rekening mee houden dat het weer vrij snel om kan slaan. Op het moment dat er een mistral opsteekt dan kan de temperatuur zeer plots wijzigen. Iedere maand van het jaar is er een kans dat er een plotse regen- of onweersbui op komt zetten. Het kan dan ineens flink tekeer gaan in de Ardèche.

Reisadvies - Ardèche
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Ardèche
Reisadvies - Ardèche
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Ardèche

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.