Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

denemarken Beste reistijd voor Kopenhagen

Wil je weten wanneer je het beste naar Kopenhagen kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Als je naar de Deense hoofdstad Kopenhagen reist, dan krijg je te maken met een gematigd zeeklimaat. Het weer is er in grote lijnen hetzelfde als in Nederland. Het enige verschil in de klimaatstatistieken is dat het in Kopenhagen fractioneel koeler is. Dat is te danken aan de noordelijkere ligging en het iets koelere zeewater dat bij Kopenhagen ligt. In de praktijk kan het zo zijn dat er op een zelfde moment wel redelijke verschillen voorkomen in het weerbeeld.

In Kopenhagen is er sprake van vier seizoenen, waarbij de winter vrij koel en somber is. De zomers zijn beduidend warmer en zonniger, maar ook natter. Dat komt vooral door het ontstaan van zomerse (onweers)buien. De tussenseizoenen kunnen qua weer alle kanten op gaan. Zo kan het in april zowel vriezen als incidenteel zomers warm worden. Naarmate het voorjaar vordert, neemt de wispelturigheid van het weer meestal af. Een garantie heb je niet.

Beste maanden

Omdat de zomers in Kopenhagen niet té heet worden (op een uitzondering na), kun je vrijwel het hele zomerseizoen uitstekend naar Kopenhagen reizen. De beste reistijd voor een stedentrip naar Kopenhagen is van mei tot en met september, met april en oktober als prima alternatieve reisperiodes. De kans op koeler weer ligt in die twee maanden wel iets hoger.

In de zomermaanden juni, juli en augustus wordt het 's middags gemiddeld 20 tot 22 graden in Kopenhagen. In juli en augustus ligt de kans op zomers weer (minstens 25 graden) rond de 30 procent. In juni ligt die kans iets lager: ongeveer rond de 15 tot 20 procent.

Reisadvies - Kopenhagen
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Kopenhagen
Reisadvies - Kopenhagen
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Kopenhagen

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.