Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

cookeilanden Beste reistijd voor de Cookeilanden

Wil je weten wanneer je het beste naar de Cookeilanden kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Cookeilanden zijn een archipel in de Grote Oceaan die verbonden zijn aan Nieuw-Zeeland. Geografisch gezien liggen de eilanden bijna drieduizend kilometer van Nieuw-Zeeland af. Het aantal inwoners is met ongeveer tienduizend zielen vrij klein. Het aantal toeristen dat de Cookeilanden bezoekt is wat groter. In totaal vliegen er ongeveer 150 duizend mensen naar deze paradijselijke eilanden. Daarvan is ongeveer tweederde afkomstig uit Nieuw-Zeeland. Wie foto's ziet van deze betoverende bestemming die snapt dat men hier zo graag komt.

Beste maanden

Als je voor een vakantie de lange reis naar de Cookeilanden wilt ondernemen, dan is de periode half mei tot half oktober de beste reistijd. Dit is het seizoen waarin er de minste neerslag valt, de zon zich het vaakst laat zien en de temperaturen vrijwel altijd aangenaam zijn. Denk aan zo'n 25 tot 27 graden overdag op de zuidelijke eilanden en om en nabij de dertig graden op de nattere noordelijke eilanden.

Orkanen

Er kunnen orkanen voorkomen in de buurt van de Cookeilanden. In deze regio heeft men het overigens over cyclonen als het over een zware tropische gaat waarbij windsnelheden orkaankracht bereiken. Orkanen kunnen zich hier ontwikkelen van november tot april. Er kunnen incidenteel cyclonen voorkomen buiten het orkaanseizoen, maar als dat al gebeurt dan zijn het zelden orkanen van de hoogte categorieën. Een uitzondering hierop is bijvoorbeeld cycloon Martin die op 27 oktober 1997 toesloeg. Gelukkig zie orkanen enkele dagen vooraf al in de voorspellingen verschijnen, waardoor er nog op tijd maatregelen genomen kunnen worden.

Reisadvies - de Cookeilanden
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: de Cookeilanden
Reisadvies - de Cookeilanden
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: de Cookeilanden

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.