Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

colombia Beste reistijd voor Cartagena

Wil je weten wanneer je het beste naar Cartagena kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De toegenomen belangstelling voor Colombia als vakantieland heeft vooral een positief effect gehad op Cartagena. Deze oude handelsstad behoort tot de mooiste steden van het land. De historische binnenstad behoort tot de best geconserveerde koloniale steden op het Amerikaanse continent. Niet voor niets dat de belangstelling voor Cartagena als vakantiebestemming alsmaar groeit. Het tropische savanneklimaat zorgt ervoor dat het altijd warm is in Cartagena. De enige manier om de koelte op te zoeken als je hier bent is door een ruimte op te zoeken waar de airconditioning de temperatuur doet dalen.

Omdat de temperaturen in Cartagena vrij constant zijn (maximum 30 tot 32 graden en minimum 23 tot 26 graden), is het de neerslag die bepalend is voor wat de beste reistijd voor Cartagena is. In totaal valt er ruim 1000 millimeter regen per jaar (langjarig gemiddelde). De eerste drie maanden van het jaar zijn slechts goed voor 5 tot 15 millimeter aan neerslag. Oktober is veruit de natste maand van het jaar. Dan valt er ongeveer een kwart van de totale jaarlijkse neerslag.

Beste maanden voor Cartagena

Als je naar Cartagena wilt reizen en niet al teveel kans op bewolking of regen wil hebben, die reist het beste tussen eind december en eind april naar Cartagena. De periode januari tot en met april wordt als beste reistijd voor een vakantie in Cartagena gezien. Januari is zowel in absoluut aantal uren als relatief de meest zonnige maand van het jaar, gevolgd door december, februari en maart. Zelfs de nattere maanden zijn nog vrij zonnig. Je merkt dat zelfs de slechtste maanden nog redelijk te doen zijn in Cartagena, als je het niet erg vindt om af en toe een nat pak te krijgen.

Reisadvies - Cartagena
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Cartagena
Reisadvies - Cartagena
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Cartagena

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.