Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

canada Beste reistijd voor Toronto

Wil je weten wanneer je het beste naar Toronto kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Wie bij Canada denkt aan weidse landschappen met indrukwekkende bergpartijen en prachtige meren, die vindt in Toronto een flink contrast met dat beeld. Toronto is een enorme metropool met hoogbouw, neonverlichting en verkeersproblemen. Sommigen vinden Toronto een mooi alternatief voor de Amerikaanse stad New York City. Feit is dat een paar dagen in Toronto je vooral zullen prikkelen. Je kunt hier heerlijk shoppen, lekker culinair genieten en verschillende mooie bezienswaardigheden bezoeken. Toronto kun je als stedentrip op zicht doen. Veel mensen kiezen ervoor om een reis naar Toronto te combineren met een rondreis door oostelijk Canada.

Toronto

Toronto heeft een gematigd landklimaat, waarbij de gemiddelde temperaturen en andere weerdata echt gemiddelden zijn. Er kunnen vooral wat betreft de temperaturen flinke uitschieters naar boven en naar beneden voorkomen. Denk aan de kans op strenge vorst in de winter, maar ook aan flinke hitte in de zomer. Het kan in de zomermaanden incidenteel warmer dan 40 graden worden, terwijl in de winterperiode recordkou tot wel min 30 graden mogelijk is. Zware sneeuwval behoort ook tot de opties voor de winter. In een gemiddelde winter valt er ongeveer 120 tot 130 centimeter sneeuw in Toronto. Er komen dagen voor met tientallen centimeters sneeuw binnen een etmaal. Tijdens sneeuwstormen wordt het dagelijks leven in Toronto hevig beïnvloedt. Niet voor niets dat er binnen Toronto ook nog een ondergrondse stad aangelegd is. Dit gangenstelsel met winkels en horeca onder de grond zorgt ervoor dat je tijdens extreme kou of hitte toch door Toronto kunt lopen.

De beste maanden om Toronto te bezoeken

Als je Toronto wilt bezoeken, dan zijn het late voorjaar en het vroege najaar de mooiste periodes om dat te doen. Eigenlijk de periode vanaf her moment dat de natuur opbloeit tot de weken dat de bomen hun herfstkleuren krijgen, maar dan de hete zomermaanden achterwege latend. De beste maanden voor een vakantie in Toronto zijn daarom half april tot half oktober, met een warmtewaarschuwing voor de maanden juli en augustus. Je kunt tijdens de twee warmste maanden Toronto prima bezoeken, maar je zult rekening moeten houden met mogelijke hitte. De gemiddelde maximumtemperatuur ligt hartje zomer rond de 26-27 graden in Toronto.

Neerslag

Het neerslagpatroon dat binnen de klimaatstatistieken voor Toronto te zien is, toont een vrij gelijkmatige verspreiding van de neerslag binnen deze Canadese stad. Dat betekent in de praktijk dat je alle maanden een beetje vergelijkbare kans op neerslag hebt. In februari en maart valt er iets minder neerslag, maar is het aantal dagen met neerslag wel ongeveer hetzelfde. Ga je op vakantie naar Toronto, zorg er dan voor dat je voorbereid bent op zowel droog als natter weer.

Reisadvies - Toronto
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Toronto
Reisadvies - Toronto
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Toronto

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.