Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

maagden-eilanden-groot-britanie Beste reistijd voor de Britse Maagdeneilanden

Wil je weten wanneer je het beste naar de Britse Maagdeneilanden kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Als je tot de gelukkige mensen behoort die een heerlijke vakantie op de Britse Maagdeneilanden kan vieren, dan mag je je verheugen op een tropisch klimaat met de bijbehorende temperaturen. Deze archipel ligt in het Caribisch gebied en behoort tot de Bovenwindse Eilanden. Kenmerkend voor het weer op de Britse Maagdeneilanden zijn de passaatwinden, de vrij constante temperatuur gedurende het jaar en het feit dat deze bijzondere vakantiebestemming twee seizoenen kent: het relatief droge seizoen dat van december tot en met april loopt en het nattere seizoen dat in mei begint en normaliter aanhoudt tot het einde van november.

Beste maanden

Op basis van de klimaatstatistieken is de periode januari tot en met maart de beste reistijd voor de Britse Maagdeneilanden. December en april zijn over het algemeen ook prima. Je hebt wel een kans dat het regenseizoen iets langer doorgaat of iets eerder op gang komt. In dat geval merk je dat zowel december als april een soort van overgangsmaanden zijn.

Een andere optie

Mocht de periode december tot en met april je niet goed uitkomen, dan is juni en in iets mindere mate juli een goed alternatief. De hoeveelheid regen is dan niet zoveel meer dan in het hoogseizoen. Wat je wel merkt is dat het een paar graden warmer is. Dit in combinatie met de hogere relatieve luchtvochtigheid zorgt ervoor dat het verschil gevoelsmatig groter is. Wie geluk heeft die zal weinig zware buien kennen; wie wat meer pech heeft die zal in deze periode wat meer neerslag ervaren tijdens een vakantie op de Britse Maagdeneilanden.

Een risico qua weer

Vanaf augustus neemt het aantal regen- en onweersbuien toe. Hetzelfde geldt voor de intensiteit van de neerslag. Dit is tevens het seizoen waarin orkanen kunnen ontstaan. Af en toe moeten de Britse Maagdeneilanden het ontgelden. Het orkaanseizoen begint medio juni en duurt officieel tot begin december. Het zijn vooral de maanden augustus tot en met oktober waarin de meeste orkanen ontstaan.

Reisadvies - de Britse Maagdeneilanden
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: de Britse Maagdeneilanden
Reisadvies - de Britse Maagdeneilanden
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: de Britse Maagdeneilanden

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.