Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

shutterstock_1006917182 Beste reistijd voor het Brits Antarctisch Territorium

Wil je weten wanneer je het beste naar het Brits Antarctisch Territorium kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Als je naar het continent Antarctica reist, dan is de kans vrij groot dat je naar het deel reist dat de Britten sinds het jaar 1908 claimen en sindsdien als een overzees gebiedsdeel van het Verenigd Koninkrijk beschouwen. Tot het Brits Antarctisch Territorium behoort onder andere het Antarctisch schiereiland, dat deels buiten de zuidpoolcirkel ligt. Hier liggen ook de inmiddels onbewoonde Zuidelijke Shetlandeilanden. Dankzij het relatief milde poolklimaat dat op het Antarctisch schiereiland heerst, zou je hier vrijwel het hele jaar naartoe kunnen.

Beste maanden

De beste reisperiode, mede vanwege de bevaarbaarheid van de vaarroutes, is vanaf begin november tot ongeveer het einde van maart. Omdat het Brits Antarctisch Territorium op het zuidelijk halfrond ligt, is dit de zomerperiode in dit koele gebied. Overdag is het dan vaak net iets warmer dan het vriespunt, terwijl de minimumtemperatuur er enkele graden onder ligt. Het kan wel een stukje kouder worden en soms matig tot streng vriezen.

Omdat het Brits Antarctisch Territorium geen commercieel internationaal vliegveld kent, reis je er per boot naartoe. Dat doe je met een expeditieboot. Deze boten zijn erop ingericht om een x-aantal toeristen als passagiers mee te nemen. Voor hen is het een welkome manier om de vrij dure expedities deels te bekostigen. De boten vertrekken vanuit Argentinië, vanuit Ushuaia om precies te zijn. Dit is de meest zuidelijke stad ter wereld. Ushuaia wordt gezien als de toegangspoort tot Antarctica en verschillende Zuid-Atlantische eilanden.

Reisadvies - het Brits Antarctisch Territorium
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: het Brits Antarctisch Territorium
Reisadvies - het Brits Antarctisch Territorium
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: het Brits Antarctisch Territorium

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.