Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

Belgie2 Beste reistijd voor Hasselt

Wil je weten wanneer je het beste naar Hasselt kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Hasselt is de hoofdstad van de Belgische provincie Limburg. De ligging niet ver over de Nederland-Belgische grens zorgt ervoor dat Hasselt vrij frequent bezocht wordt door Nederlandse toeristen. Soms boeken ze een overnachting in Hasselt. Vaker blijft een bezoek aan Hasselt beperkt tot een dagtrip. Het weer is voor een bestemming als Hasselt vaak geen doorslaggevende factor voor een bezoek. Sommigen reizen alleen naar deze Belgische stad om eventjes lekker te gaan winkelen. Met name de uitverkoopperiodes zijn vrij populaire momenten om even een dagje Hasselt te doen. De winteruitverkoop, die men hier wintersolden noemt, wordt in januari gehouden. De zomersolden vindt plaats in juli.

Hasselt

Wil je met lekker weer naar Hasselt reizen? Dan is de periode mei tot en met september de beste reistijd. In de maanden mei en september is het een beetje een kwestie van geluk hebben. Het kan dan aangenaam warm weer zijn. In mei kan het ook koeler en regenachtig zijn, terwijl je in september te maken kunt hebben met herfstachtige omstandigheden. Juni, juli en augustus zijn de echte zomermaanden, waarin de middagtemperaturen veelal ergens rond of boven de twintig graden uitkomen. Op de terrasjes van Hasselt is het dan prima vertoeven.

Reisadvies - Hasselt
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Hasselt
Reisadvies - Hasselt
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Hasselt

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.