Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

Belgie2 Beste reistijd voor Gent

Wil je weten wanneer je het beste naar Gent kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Binnen de Belgische regio Vlaanderen is Gent een geliefde stad voor een stedentrip. Steeds meer Nederlanders ontdekken deze boeiende studentenstad waar tal van mooie bezienswaardigheden te bewonderen zijn. Denk onder andere aan “De aanbidding van het Lam Gods” van Jan van Eyck, de Graslei en boeiende musea zoals het Design Museum Gent. Het uitgaansleven van Gent zorgt ervoor dat je je tot in de late uurtjes kunt vermaken in deze boeiende stad. Qua klimaat en weer verschilt Gent amper van Nederland. Wat verwacht je van een stad die hemelsbreed nog geen twintig kilometer van de Nederlands-Belgische grens ligt.

Gent

De zomerperiode is het mooiste seizoen om Gent te bezoeken. Het veelal aangename zomerweer zorgt voor temperaturen die gemiddeld tussen de 18 en 24 graden uitkomen in de middag. Het kan warmer worden, maar zeker in juli en augustus wordt het niet zo snel koeler. Ook de maanden mei, juni en september kunnen aangenaam zijn voor een vakantie in Gent. De periode mei tot en met september geldt daarom als de beste reistijd voor een trip naar Gent.

Gentse Feesten

Er is een specifieke periode waarin je wel of juist niet naar Gent wilt reizen. Dat is op het moment dat de Gentse Feesten plaatsvinden in de stad. Tijdens dit grootste evenement verandert vrijwel de hele binnenstad van Gent in een enorme feestlocatie. Gedurende de tien dagen dat de Gentse Feesten gehouden worden loopt het bezoekersaantal op tot ver boven het miljoen. Accommodaties zijn extra duur in deze periode. De Gentse Feesten worden aan het einde van de maand juli georganiseerd.

Reisadvies - Gent
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Gent
Reisadvies - Gent
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Gent

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.