Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

Belgie2 Beste reistijd voor Brussel

Wil je weten wanneer je het beste naar Brussel kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Belgische hoofdstad Brussel wordt vanwege uiteenlopende doeleinden bezocht. Omdat de Europese Commissie hier gevestigd is, zie je vrij veel politici, diplomaten en zakenreizigers naar Brussel komen. Wie de bezoekersstatistieken bekijkt die zal ontdekken dat het aandeel 'toerisme' binnen de hotelsector vrij beperkt is als je dit vergelijkt met de andere grote Belgische steden. Dat betekent absoluut niet dat Brussel oninteressant zou zijn als stedentripbestemming. Integendeel: misschien is Brussel wel de meest boeiende stad van België. Deze stad is het meest divers en herbergt een aantal van de beste bezienswaardigheden en musea van het land.

Brussel

Hoewel Brussel al wat verder landinwaarts ligt, is hier net als in heel België sprake van een gematigd zeeklimaat. Dat leidt tot vrij milde en overwegend sombere winters. De zomermaanden zijn vaak aangenaam, zonder dat het echt te heet wordt. Wat je merkt is dat de bandbreedte van de maximumtemperaturen voor ieder seizoen vrij breed is. Zo kun je een zomerdag hebben waarbij het nog geen 15 graden wordt, terwijl het evenzeer mogelijk is dat er een tropische dag plaatsvindt met temperaturen die de 30 graden overschrijden.

De zomer is de beste reistijd om een stedentrip naar Brussel te maken. Met name de maanden juli en augustus zijn uitstekende maanden voor een bezoek aan de Belgische hoofdstad. Tijdens die twee maanden is er minder vraag naar hotelkamers, waardoor de prijzen gemiddeld iets lager liggen in de zakelijke klasse. Kijkend naar het weer dan is de periode mei tot en met september de beste reistijd voor Brussel. In mei kan het weer nog alle kanten op, maar neemt de kans op aangename dagen toe. September is officieel de eerste maand van het najaar. In de praktijk is de kans op lekker stedentripweer groter dan de kans op herfstachtige dagen.

Reisadvies - Brussel
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Brussel
Reisadvies - Brussel
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Brussel

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.