Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

Belgie2 Beste reistijd voor Antwerpen

Wil je weten wanneer je het beste naar Antwerpen kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De stad Antwerpen is de meest geliefde Belgische stedentripbestemming onder Nederlanders. De ligging net over de grens zorgt ervoor dat een bezoek aan Antwerpen laagdrempelig is. Je hoeft er zelfs niet persé te overnachten als je daar de tijd niet voor hebt. Menig Nederlander en Belg gaat gewoon voor één dagje naar Antwerpen. Niet zelden is winkelen dan het belangrijkste reisdoel. Als je wilt kun je Antwerpen het hele jaar door bezoeken. Ieder jaargetijde heeft wel zijn charmes. Kijkend naar het weer dan is de periode mei tot en met september de beste reistijd voor een tripje naar Antwerpen. Dit is de meest zonnige en warmste periode van het jaar. Het is dan ook het beste vertoeven op de vele terrassen die je in deze bourgondische stad ziet.

Antwerpen

Winkelen in Antwerpen

Ga je vooral om te winkelen naar Antwerpen, dan zijn de uitverkoopperiodes en de feestdagen zaken om rekening mee te houden. De uitverkoop (die men in België solden noemt) vindt plaats binnen twee wettelijk vastgestelde periodes. De wintersolden start op 3 januari (of op 2 januari als de 3e op een zondag valt) en duurt tot en met 31 januari. De zomersolden begint op 1 juli (of 30 juni, als 1 juli op een zondag valt) en eindigt uiterlijk op 31 juli. Qua feestdagen moet je er rekening mee houden dat de meeste winkels tijdens de Belgische feestdagen dicht zijn. De Belgen kennen geen Tweede Kerstdag, dus dan zijn de winkels gewoon geopend. Op 1 mei (Dag van de Arbeid), 21 juli (Nationale Feestdag), 15 augustus (Maria Hemelvaart), 1 november (Allerheiligen) en 11 november (Wapenstilstand W.O. I) zijn veel winkels dicht.

De decembermaand in Antwerpen

De maand december is hoogseizoen in Antwerpen. De jaarlijkse kerstmarkt, meerdere koopzondagen en allerlei winterse attracties trekken extra publiek naar deze fraaie stad aan de Schelde. Dat betekent een hogere bezettingsgraad voor de hotels en dus hogere kamerprijzen. Op tijd reserveren is daardoor het advies.

Reisadvies - Antwerpen
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Antwerpen
Reisadvies - Antwerpen
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Antwerpen

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.