Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

barbados Beste reistijd voor Barbados

Wil je weten wanneer je het beste naar Barbados kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Wie foto's ziet van Barbados die zal betoverd worden door de witte palmenstranden en de felblauwe Caribische Zee. Dat is het eiland Barbados op zijn best: een heerlijke tropische bestemming waarbij de zon zorgt voor temperaturen die veelal rond de dertig graden liggen en een lichte zeebries voor wat verkoeling zorgt. Wie deze ideale reisomstandigheden zoekt die kan het beste tussen februari en april naar Barbados reizen. Dit zijn de maanden waarin de zon zich het meeste laat zien, wolken vaak onschuldig zijn en regen zelden erger is dan een bui die niet al te lang duurt. Deze voorjaarsmaanden zijn daardoor het topseizoen waarin de hotels de hoogste prijzen voor hun kamers vragen en ook de vliegtickets richting Barbados wat duurder kunnen zijn door de grotere vraag.

Andere goede maanden

Ook de maanden december en januari bieden over het algemeen prima weer voor een strandvakantie op Barbados. De kans op neerslag is in deze twee winterzonmaanden wel wat groter en de temperaturen liggen een fractie lager, wat je vooral in de avonduren zou kunnen merken. Het meenemen van een dun jasje of een vest voor de avond kan aan te raden zijn als je het wat gemakkelijker koud hebt. Mei is ook nog een goede maand om naar Barbados te reizen. Wat je in mei wel zult merken is dat niet alleen de temperatuur, maar ook de gevoelstemperatuur toeneemt. Dat komt omdat de relatieve luchtvochtigheid toeneemt. Dat zorgt voor een wat klammere atmosfeer.

Het laagseizoen

In juni begint het laagseizoen op Barbados. De hoeveelheid regen neemt toe, maar vooral het aantal dagen waarin regen van enige betekenis valt wordt groter. Tijdens dit nattere seizoen, dat zo ongeveer tot ergens in december aanhoudt, neemt de kans op een tropische storm toe. Er kan incidenteel sprake zijn van een orkaan, echter zorgt de wat zuidelijkere ligging van Barbados binnen het Caribisch gebied ervoor dat veel hurricanes ten noorden van het eiland hun pad zoeken.

Reisadvies - Barbados
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Barbados
Reisadvies - Barbados
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Barbados

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.