Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

aruba Beste reistijd voor Aruba

Wil je weten wanneer je het beste naar Aruba kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Aruba is een heerlijke vakantiebestemming in het Caribisch gebied. Het eiland behoort tot de Benedenwindse Eilanden, wat ervoor zorgt dat de kans op serieus onbestendig weer hier kleiner is dan op veel andere plekken binnen het Caribisch Gebied. Het tropische eiland met de witte zandstranden is daardoor het hele jaar door geschikt om te bezoeken voor een strandvakantie. Het zijn vooral de Amerikanen en in wat mindere mate de Nederlanders die dat doen. Van de eilanden die tot het Koninkrijk der Nederlanden behoren ontvangt Aruba relatief gezien het minste Nederlandse toeristen.

De beste reistijd

Als je een vakantie op Aruba wilt vieren dan is de periode februari tot en met mei de beste reistijd. Tijdens deze maanden is het net iets minder heet, schijnt de zon het meest en valt er de minste regen. Dit zijn prima ingrediënten voor een zonvakantie. De minste maanden, voor zover je daarvan kunt spreken in het geval van Aruba, zijn oktober, november en december. Dit is geen echt regenseizoen, maar is wel een periode waarin er wat vaker regen kan vallen. Het ene jaar valt het mee met de hoeveelheden, terwijl een ander jaar beduidend natter kan zijn. Het kan voorkomen dat het nattere seizoen iets langer aanhoudt en dat het in januari en zelfs in februari iets onbestendiger is dan gewoonlijk.

Aruba tijdens de schoolvakanties

Zit je vast aan de Nederlandse schoolvakanties, dan moet je je er in ieder geval op voorbereiden dat de vliegtickets en pakketreizen duurder zullen zijn dan gemiddeld. Vraag en aanbod leiden tijdens de vakantieperiodes tot hogere prijzen. De kerstvakantie en voorjaarsvakantie mag je echt tot het hoogseizoen rekenen, omdat de Amerikanen dan ook volop naar Aruba reizen. Het beste weer mag je in de krokusvakantie verwachten. De meivakantie is een prima reisperiode voor een vakantie op Aruba. De temperaturen liggen dan iets hoger, waardoor het eerde wat benauwd aan kan voelen.

De zomervakantie is warm, zonnig en vrij droog op Aruba. Reken op middagtemperaturen die rond of iets boven de dertig graden Celsius liggen. De passaatwind moet tijdens zulke dagen voor wat verkoeling zorgen. Op de enkele dagen dat de wind wegvalt aan de zuidwestelijke stranden kan het duidelijk heter aanvoelen.

Reisadvies - Aruba
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Aruba
Reisadvies - Aruba
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Aruba

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.