Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

antigua-en-barbuda Beste reistijd voor Antigua en Barbuda

Wil je weten wanneer je het beste naar Antigua en Barbuda kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De eilanden Antigua en Barbuda zijn het hele jaar door tropisch warm, waarbij er slechts kleine variaties in temperatuur voorkomen. Door de ligging binnen de Bovenwindse Eilanden heeft deze eilandstaat te maken met twee seizoenen. Het drogere seizoen is het beste reisseizoen om naar Antigua en Barbuda te reizen. Dat is zo vanaf eind december of begin januari tot en met eind mei. Het moment waarop het drogere seizoen begint kan van jaar tot jaar variëren. Vandaar dat we een beetje een slag om de arm houden wat betreft de aanvang van het beste reisseizoen. Vanaf juni neemt de toeslag toe en begint het nattere seizoen, dat duurt tot medio december. Sommigen spreken van een regenseizoen, maar als je kijkt naar de intensiteit en duur van de buien is die kwalificatie eigenlijk iets teveel van het goede.

Eigenlijk kun je iedere maand van het jaar wel naar Antigua en Barbuda reizen, maar moet je er vanaf juni rekening mee houden dat de kans op buien toeneemt, net als de kans op een dag waarin regen het weerbeeld overheerst. Het voordeel van dit nattere weertype is dat dit het laagseizoen is, wat de prijzen van de accommodaties drukt. Wie goedkoop naar Antigua en Barbuda wil reizen die zou daardoor juist in de tweede helft van het jaar zijn of haar vakantie moeten inplannen.

Orkanen

Een natuurverschijnsel waar je serieus rekening mee moet houden is het feit dat er orkanen voor kunnen komen in Antigua en Barbuda. Dit soort zeer zware tropische stormen ontstaan in zo vanaf eind juni tot begin december boven de Atlantische Oceaan. Vervolgens trekken ze vaak richting het Amerikaanse continent, waarbij vooral het Caribisch gebied het regelmatig moet ontgelden. Vrijwel jaarlijks krijgen Antigua en Barbuda te maken met diepe depressies en tropisch stormen tijdens het orkaanseizoen, maar gelukkig is er niet ieder jaar sprake van een orkaan. Als toerist is het goed te weten dat orkanen niet onverwacht ontstaan. Je kunt ze dagen van tevoren aan zien komen, waardoor er tijdig maatregelen genomen kunnen worden. In het ergste geval gaat men over tot evacuatie.

Reisadvies - Antigua en Barbuda
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Antigua en Barbuda
Reisadvies - Antigua en Barbuda
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Antigua en Barbuda

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.