Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

anguilla Beste reistijd voor Anguilla

Wil je weten wanneer je het beste naar Anguilla kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Het tropische eiland Anguilla is het hele jaar door een warme bestemming. Kijkend naar de temperaturen dan kun je altijd naar Anguilla reizen. De verschillen gedurende het jaar zijn beperkt, zowel overdag als 's nachts. Je kunt stellen dat de periode december tot en met april iets koeler en minder klam is. Vanaf mei tot en met november is het iets warmer en ligt de relatieve luchtvochtigheid hoger. Dit maakt de gevoelstemperatuur iets hoger dan de werkelijke temperatuur.

De meest aangename maanden

De beste maanden om naar Anguilla te reizen zijn januari tot en met april. Het is dan aangenaam warm, de zon laat zich vrij veel zien en de regen komt dan vooral in de vorm van wat buien. Zware langdurige regenval komt in de eerste vier maanden van het jaar weinig voor. Mei en juni zijn goede alternatieve reisperiodes. In mei zie je vaak wel wat meer neerslag vallen. Als je een beetje pech hebt concentreert de regen in die maan zich vooral in één week en dat zou nu net de week kunnen zijn dat je je vakantie op Anguilla viert.

Tijdens de zomervakantie

Als je in de zomervakantie naar Anguilla wilt reizen, bijvoorbeeld omdat je aan de schoolvakanties vastzit, dan is juli de beste optie. Augustus is natter en meer onbestendig. De kans op een tropische storm neemt in augustus ook toe. Boek daarom je verblijf op Anguilla zo vroeg mogelijk in de zomervakantie als dat kan. Mocht er een zware wind staan dan bestaat er een kans dat de veerboten tussen Sint Maarten en Anguilla niet varen vanwege de golfslag. Die kans neemt toe vanaf augustus.

Orkanen

Anguilla ligt in een gebied waar orkanen voor kunnen komen. Het is vanaf juni tot begin december orkaanseizoen in de Atlantische Oceaan. Een aantal tropische stormen komen in het Caribisch gebied terecht. Soms hebben ze orkaankracht. Met name tijdens de maanden september en oktober bestaat er een kans dat Anguilla direct of indirect met een hurricane te maken krijgt.

Reisadvies - Anguilla
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Anguilla
Reisadvies - Anguilla
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Anguilla

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.