Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

maagden-eilanden Beste reistijd voor de Amerikaanse Maagdeneilanden

Wil je weten wanneer je het beste naar de Amerikaanse Maagdeneilanden kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Amerikaanse Maagdeneilanden is een eilandengroep die in de noordelijke regionen van het Caribisch gebied liggen. Dit zorgt ervoor dat de eilanden te maken hebben met twee seizoenen: een iets koeler en droger seizoen en een klam warmer seizoen, waarin de kans op regen beduidend groter is. De beste reistijd voor de Amerikaanse Maagdeneilanden is zonder enige twijfel vanaf december tot en met april, met de kanttekening dat sommige jaren de maand december aanzienlijk natter kan zijn dan tijdens andere jaren. Het weer houdt zich niet aan vaste regels. De periode december tot en met april zijn de droogste maanden en de koelste maanden. Met koel moet je denken aan gemiddelde maximumtemperaturen die tussen de 26 en 30 graden liggen. In de avond kan het door een bries van zee net even wat koeler aanvoelen.

Beste maanden

De allerbeste maanden voor een vakantie op de Amerikaanse Maagdeneilanden zijn januari, februari en maart. Helaas weten dat met name de Amerikanen dat ook, wat leidt tot hogere hotelkamerprijzen en een grotere kans dat een accommodatie op een gegeven moment helemaal volgeboekt zit.

Het nattere seizoen

Vanaf mei breekt het nattere seizoen aan. De temperaturen stijgen mee en daardoor ook de relatieve luchtvochtigheid. Het wordt zwoeler en de lucht laat vaker en meer wolken zien. Al met al is het een minder goed reisseizoen voor de Amerikaanse Maagdeneilanden. We willen deze periode niet afraden. Het is minder nat dan je zou vermoeden. De bewolking vormen een goede natuurlijke bescherming tegen de anders zo felle zonnestralen. Het voordeel van de periode mei tot en met november is dat de prijzen voor accommodaties vaak wat lager liggen dan tijdens het hoogseizoen.

Orkanen

In juni begint het orkaanseizoen in de Atlantische Oceaan. De tropische stormen die hier ontstaan, trekken vooral richting het Caribisch gebied. Daardoor kunnen de Amerikaanse Maagdeneilanden mogelijk te maken krijgen met een orkaan. Gemiddeld is het eens in de paar jaar zo dat een orkaan in de buurt van de Amerikaanse Maagdeneilanden komt. Die kans is het grootst van augustus tot en met oktober. In januari is een orkaan niet helemaal uit te sluiten.

Reisadvies - de Amerikaanse Maagdeneilanden
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: de Amerikaanse Maagdeneilanden
Reisadvies - de Amerikaanse Maagdeneilanden
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: de Amerikaanse Maagdeneilanden

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.