Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

albanie Beste reistijd voor Tirana

Wil je weten wanneer je het beste naar Tirana kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Beste maanden voor Tirana

De Albanese hoofdstad Tirana ligt in het vlakkere deel van Albanië, op ongeveer dertig kilometer van de Adriatische Zee. Het klimaat van Tirana is daardoor minder grillig dan zoals je het verder landinwaarts kunt ervaren. Het warme zeeklimaat zorgt voor gematigde winters en vrij warme zomers. Omdat slecht weer zelden ervoor zorgt dat reizen naar Tirana lastig is, kun je in principe het hele jaar door naar Tirana reizen. In de winter is het wel somberder en bestaat er een veel grotere kans op neerslag. Als je aangenaam weer wilt hebben voor een stedentrip naar Tirana dan zouden wij de periode vanaf mei tot het begin van oktober aan willen duiden als beste reistijd. Dit zijn de warmste en meest zonnige maanden. Het is tevens de periode waarin er minder regen valt dan in de winter.

Tirana in de zomer

De maanden juli en augustus zijn vrij geliefd om Tirana te bezoeken. Europeanen die dan hun zomervakantie vieren kunnen een bezoek aan de hoofdstad dan combineren met een rondreis door Albanië of met een strandvakantie in Durrës. Met temperaturen van gemiddeld 28 tot 32 graden in de middag is het voor een stedentrip aan de warme kant. Als je veel wilt zien en doen op een dag kan dat een belemmerende factor zijn. Het kan echter nog een stuk heter worden. Het kwik kan oplopen naar waardes die tussen de 35 en 40 graden liggen. Tijdens zulke dagen is Tirana niet de meest aangename plek om te vertoeven, zeker niet als je geen verkoeling hebt van een airconditioning of zwembad.

Reisadvies - Tirana
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Tirana
Reisadvies - Tirana
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Tirana

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.