Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

zuid-afrika Beste reistijd voor het Krugerpark

Wil je weten wanneer je het beste naar het Krugerpark kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Op het gebied van wildparken behoort het Krugerpark tot de bekendste en meest vooraanstaande parken ter wereld. Het Krugerpark ligt in het noordwesten van Zuid-Afrika en telt een oppervlakte van bijna twintigduizend kilometer. Binnen het park zijn 25 omheinde kampen aangelegd. Deze kampen zijn de enige plekken binnen het Krugerpark waar je de auto mag verlaten. Vanwege je eigen veiligheid en die van de dieren is het elders niet toegestaan uit te stappen. De meeste bezoekers verblijven meerdere dagen binnen het Krugerpark. Sommigen spenderen zelfs hun hele vakantie in dit geweldige natuurgebied, in de hoop om zoveel mogelijk dieren in hun natuurlijke habitat te spotten. Natuurlijk moet de Big Five gezien worden: dit zijn de leeuw, het luipaard, de neushoorn, de olifant en de Kaapse buffel. Door de uitgestrektheid van het Krugerpark kunnen er dagen voorbijgaan waarin je amper dieren ziet, terwijl je op ander dagen zoveel ziet dat je bijna overprikkeld raakt.

De beste reistijd om in het Krugerpark op safari te gaan is tijdens onze zomer. Het is daar dan winter, omdat Zuid-Afrika op het zuidelijk halfrond ligt. Tijdens de lokale winter is beter weer in het Krugerpark dan tijdens de lokale zomer. In de winter is het minder heet en minder nat, waardoor dieren naar de plekken trekken waar ze drinkwater kunnen vinden. Ze zijn hierdoor beter te vinden. Door de drogere natuur zijn ze dan ook beter zichtbaar. En dat is toch waarom je op vakantie naar het Krugerpark gaat?

Tijdens onze favoriete maanden juni, juli en augustus is het overdag gemiddeld 24 tot 28 graden Celsius. De zon laat zich veel zien en de kans op regen is beperkt. Een bijkomend voordeel van deze reisperiode is dat je amper last hebt van muggen. De kans op malaria is daardoor veel minder groot. Vaak worden voor de periode juni tot en met september geen anti-malariapillen voorgeschreven. De kans dat je malaria oploopt is klein in dit seizoen. Controleer de actuele situatie wel even bij een hierin gespecialiseerde arts, zoals een reisdokter.

Het Krugerpark tijdens onze winter

Als het bij ons winter is, is het in het Krugerpark zomer. Het is dan warmer en in de middag kan het zelfs heet worden. De gevoelstemperatuur ligt dan door de combinatie van tropische temperaturen met een hoge relatieve luchtvochtigheid aan de hoge kant. De tijgermuggen die malaria over kunnen brengen gedijen goed in dit seizoen. De kans is daarom groot dat er voor dit reisseizoen pillen aangeraden worden die malaria helpen te voorkomen of de verschijnselen te doen minderen.

Reisadvies - het Krugerpark
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: het Krugerpark
Reisadvies - het Krugerpark
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: het Krugerpark

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal.

Klimaatcijfers zeggen niet alles. Ze geven slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om wat extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Deze informatie dient als een handige hulp om een geschikte vakantiebestemming te vinden voor een bepaalde reisperiode of om juist het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Deze informatie dient als extra hulp om een geschikte vakantiebestemming te vinden voor een bepaalde reisperiode of om juist het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.