Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

Corendon nieuwste aanbiedingen

zuid-afrika Beste reistijd voor Kaapstad

Wil je weten wanneer je het beste naar Kaapstad kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Beste maanden

Het mediterrane klimaat van Kaapstad zorgt ervoor dat je eigenlijk het hele jaar naar deze levendige stad in Zuid-Afrika kunt reizen. Zelfs tijdens de lokale winter is het prima vertoeven in Kaapstad. Het is dat wel wat koeler en natter dan in de zomer. De beste reistijd voor Kaapstad is van december tot en met februari. Dit is de lokale zomerperiode. Het is dan aangenaam warm met maximumtemperaturen die gemiddeld tussen de 23 en 30 graden Celsius liggen. De avonden zijn niet te warm, waardoor een vest of trui voor de late uurtjes een aanrader is.

De wind is een bepalende factor voor de gevoelstemperatuur. Als de wind met wat hogere snelheid over het relatief koele zeewater waait dan is het voor het gevoel aanzienlijk koeler dan de momenten waarop het amper waait en/of de wind niet vanaf zee komt. Regenen doet het in Kaapstad niet zoveel in de zomer. De gemiddelde maandelijkse neerslagsom ligt tussen november en maart onder de 25-30 millimeter.

In de zomer is het vaak zonnig. Van een compleet strakblauwe lucht is er minder vaak sprake. Regelmatig zie je dat de top van de Tafelberg in nevelen gehuld is. Gemiddeld is de zon ongeveer 10 tot 11 uur zichtbaar in de zomermaanden.

Kaapstad tijdens de schoolvakanties

Als je gebonden bent aan de Nederlandse schoolvakanties dan is de kerstvakantie veruit de beste reistijd voor een vakantie in Kaapstad. Deze periode valt mooi in de warme en droge zomer. De voorjaarsvakantie of krokusvakantie is een zeer goede tweede optie, vooral als deze in februari valt. Wie tijdens de wat koelere herfstvakantie richting Kaapstad vliegt die heeft het geluk dat dit de periode is om walvissen te spotten bij Hemanus, dat op ongeveer anderhalf uur rijden van Kaapstad ligt. Tijdens de zomervakantie is het laagseizoen in Kaapstad. Je hebt meer kans op buien en bewolking, maar dit is wel de vakantie waarin je meer dan twee weken de tijd hebt om te reizen.

Reisadvies - Kaapstad
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Kaapstad
Reisadvies - Kaapstad
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Kaapstad

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.