shutterstock_1301707772 Beste reistijd voor Wallis en Futuna

Het Frans overzees gebied Wallis en Futuna bestaat uit twee eilandengroepen die in de Stille Oceaan liggen. Het equatoriale klimaat van deze ver weg bestemming staat garant voor tropische temperaturen en vrij veel regen. Er is in Wallis en Futuna altijd kans op een regenbui, hoewel de periode december tot en met maart aanzienlijk natter is dan de andere maanden. Jaarlijks valt er gemiddeld meer dan drieduizend millimeter aan neerslag. Omdat het niet kan sneeuwen in Wallis en Futuna, valt de neerslag altijd in de vorm van regen. Vaak gebeurt dit in de vorm van buien, al dan niet vergezeld van onweer. Tussen de buien door is er vaak voldoende ruimte voor zonneschijn.

De beste reistijd voor Wallis en Futuna is van juni tot en met augustus. Deze periode valt ongeveer gelijk met onze zomervakantie. Met middagtemperaturen die rond de dertig graden liggen is het warm te noemen. Na zonsondergang daalt de temperatuur vrij geleidelijk totdat deze aan het einde van de nacht uitkomt bij ongeveer 24-25 graden Celsius. Het zeewater heeft een zeer aangename temperatuur van ongeveer 28 graden. Tijdens de zomermaanden valt er geregeld een bui. De kans is wel kleiner dan tijdens de andere maanden.

Wallis en Futuna als winterzonbestemming?

Als je in de winter naar Wallis en Futuna wilt reizen, dan moet je genoegen nemen met wisselvallig weer. Dat betekent dat er naast regen voldoende ruimte is voor zon. De buien zijn in de periode december tot en met maart niet alleen talrijker, ze zijn vaak ook heviger. Hierdoor kan de maandelijkse neerslagsom oplopen tot ver boven de driehonderd millimeter. Tijdens dit nattere seizoen bestaat de kans dat er tropische cyclonen voorkomen in de buurt van Wallis en Futuna. Dergelijke zware tropische depressies kunnen zorgen voor harde wind (orkaankracht) en veel neerslag in korte tijd.

Reisadvies - Wallis en Futuna
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Wallis en Futuna
Reisadvies - Wallis en Futuna
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Wallis en Futuna