Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

wales Beste reistijd voor Wales

Wil je weten wanneer je het beste naar Wales kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De ligging van Wales in het zuidwesten van Groot-Brittanië zorgt ervoor dat je hier te maken hebt met een gematigd zeeklimaat. Kenmerkend voor het weer in Wales is dat je redelijk vaak te maken zult krijgen met regen en wind als je hier je vakantie viert. De zomers zijn aan de koele kant. De winters zijn daartegenover juist wat milder. De invloed van het zeewater zorgt ervoor dat het minder snel tot vorst komt, met name aan de kustgebieden van Wales. Landinwaarts kan het ietsje koeler zijn, met name in de hoger gelegen gebieden van het Brecon Beacons National park.

Meest aangename maanden

Wales is geen mooiweer-bestemming. Je gaat hier niet naartoe voor een zonvakantie. Toch is voor veel bezoekers aan Wales het weer een belangrijke factor. Wie tijdens de best mogelijke weersomstandigheden naar Wales wil reizen die heeft in de periode juni tot en met augustus de beste reistijd. Dit is de klimatologische zomer, waarbij de kans op hogere temperaturen het grootst is en de zon het meeste schijnt. Lange periodes met zonovergoten weer zijn in de zomer vrij zeldzaam in Wales.

De maximumtemperaturen liggen in Wales 's zomers overdag gemiddeld tussen de 16 en 24 graden Celsius. Het kan soms wat warmer worden en zelfs tropische temperaturen (30 graden of hoger) zijn goed mogelijk. Zo liggen de recordtemperaturen voor de hoofdstad Cardiff ruim boven de dertig graden.

Wales tijdens de schoolvakanties

De zomervakantie is de beste reistijd als je een vakantie in Wales wilt vieren en gebonden bent aan de wettelijk vastgestelde schoolvakanties. De meivakantie is een andere periode die prima is om Wales te bezoeken. Het is dan een paar graden koeler dan in de zomer, maar relatief gezien is het zonniger en de meimaand is tevens droger dan de zomermaanden. In de herfstvakantie toont de natuur in Wales mooie herfstkleuren. Het nadeel is dat de maand oktober gemiddeld genomen de natste maand in Wales is.

Reisadvies - Wales
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Wales
Reisadvies - Wales
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Wales

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.