Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

verenigde-staten-van-amerika Beste reistijd voor Wisconsin

Wil je weten wanneer je het beste naar Wisconsin kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Wisconsin is een staat die gelegen is in het noordelijk-centrale deel van de Verenigde Staten van Amerika. Wisconsin ligt in de zogenaamde Grote Merenregio. Twee grote meren die aan Wisconsin liggen zijn Lake Michigan in het oosten en Lake Superior in het noorden. Een redelijk deel van het toerisme in deze staat is gericht op de meren. Denk aan vissen, boottochten en andere vormen van waterrecreatie. Het landschap is redelijk vlak en bestaat vooral uit agrarische gebieden. Wisconsin wordt echt als een landbouwstaat gezoen, waarbij zuivel een belangrijke rol speelt. Het gros van de in Amerika geproduceerde kaas komt uit Wisconsin.

Het continentale klimaat van Wisconsin zorgt voor koele winters en warme zomers. In de wintermaanden kan het erg koud worden. Recordtemperaturen voor Wisconsin liggen op min 48 graden Celsius. Dergelijke extreme kou komt niet ieder jaar voor, maar geeft wel een indicatie van hoe koud het hier kan worden. In de zomer kan het juist serieus heet worden. De recordmaximumtemperatuur voor Wisconsin ligt op 46 graden. Het verschil tussen hoogst en laagst gemeten temperatuur ligt daardoor op bijna honderd graden.

Beste maanden

Als je een vakantie in Wisconsin wilt vieren, dan zouden wij de winter afraden, tenzij je een wintersportvakantie in petto hebt. In grote delen van Wisconsin komt de temperatuur tijdens de maanden december, januari en februari amper boven het vriespunt uit. De kans is dan zelfs vrij reëel dat sneeuwval en vorst de mogelijkheid tot reizen beperken. Als je een rondreis of ander soort vakantie in Wisconsin wilt boeken, dan is de periode mei tot en met september de beste reistijd. Houd er wel rekening mee dat het met name in de maanden juli en augustus soms flink heet kan worden.

Reisadvies - Wisconsin
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Wisconsin
Reisadvies - Wisconsin
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Wisconsin

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.