Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

verenigde-staten-van-amerika Beste reistijd voor West Virginia

Wil je weten wanneer je het beste naar West Virginia kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Na de Amerikaanse Burgeroorlog scheidde het westen van de staat Virginia zich af, waarna West Virginia de 35e onafhankelijke staat van de Verenigde Staten van Amerika werd. Vanwege de beperkte mogelijkheden tot landbouw is West Virginia altijd een vrij arme staat geweest. Bergen en rotsen domineren het landschap in de staat die als bijnaam "Mountain State" draagt. Hierdoor heeft West Virginia een wat ruiger karakter en lijkt het op het eerste gezicht minder de moeite waard voor toeristen. Maar juist het ontbreken van massatoerisme, de enorme ruimte en de vrijwel onaangetaste authenticiteit maken West Virginia interessant als vakantiebestemming. Houd je van bergen, natuur en wil je het echte Amerika ontdekken? Juist dan zouden wij West Virginia als vakantiebestemming op het menu willen zetten.

West Virginia kent een mix van continentale en maritieme klimaattypes. In de hoger gelegen delen is er vooral sprake van het gematigde landklimaat, terwijl de lagere gebieden een wat milder maritiem klimaat kennen. De zomers zijn vrij warm in West Virginia. De middagtemperaturen liggen in juli en augustus rond de 30 graden. In de Appalachen is het over het algemeen iets minder heet. De winters zijn koud genoeg om te kunnen wintersporten. West Virginia telt twee skigebieden, waarvan Snowshoe Mountain de populairste is. Hier kun je in de regel van eind november tot begin april aan wintersport doen. De beste maanden om te skiën in West Virginia zijn januari en februari.

Beste maanden

Als je in West Virginia wilt gaan rondreizen of een actieve vakantie wilt beleven, dan kun je dat het beste doen in de periode half april tot half oktober, waarbij je er rekening mee moet houden dat het in juli en augustus soms flink heet kan worden. Als we echt moeten kiezen dan vormen de maanden mei, juni en september de beste reistijd voor een vakantie in West Virginia.

Reisadvies - West Virginia
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: West Virginia
Reisadvies - West Virginia
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: West Virginia

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.