Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

verenigde-staten-van-amerika Beste reistijd voor Washington D.C.

Wil je weten wanneer je het beste naar Washington D.C. kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De regering van de Verenigde Staten van Amerika is gevestigd in Washington D.C.. Officieel is Washington D.C. geen staat, maar behoort het ook niet tot een staat. Het is een apart federaal district. De bezienswaardigheden en historie van Washington D.C. zorgen ervoor dat het een vrij geliefde bestemming in Amerika is. Het zijn vooral binnenlandse toeristen die Washington D.C. bezoeken. Buitenlandse bezoekers die de kans hebben om een bezoek aan deze bijzondere bestemming in te plannen tijdens hun reis naar de VS, die zullen dat zeker niet nalaten. Vanwege de afstand en de reistijd is Washington D.C. niet zo snel een bestemming waarvoor je speciaal naar Amerika reist.

Door de redelijk noordoostelijke ligging binnen de VS heeft Washington D.C. een gematigd zeeklimaat met vier duidelijke seizoenen. De winters kunnen een echt winters karakter hebben met vorst en sneeuw, maar periodes met wat zachter en natter weer zijn zeker mogelijk. Qua weer zal het winterseizoen niet het predikaat 'beste reistijd voor Washington D.C.' verdienen. In de lente neemt de kans op goed weer flink toe en wordt een bezoek aan deze regeringsstad interessanter.

Beste maanden voor Washington D.C.

We beseffen goed dat voor een deel van de bezienswaardigheden in Washington D.C. het weer geen doorslaggevende factor is. Wie een rondleiding door het Capitool bijwoont of één van de vele uitstekende musea van Washington D.C. bezoekt, die heeft er weinig last van als het buiten wat minder mooi weer is. Toch is Washington D.C. bij zonnig weer en aangename temperaturen prettiger om te bezoeken. Op basis van de mogelijke weersomstandigheden vormen de periodes half april tot half juni en half september tot eind oktober de beste reistijd voor een vakantie in Washington D.C.. Tijdens deze maanden liggen de maximumtemperaturen vooral tussen de 15 en 27 graden. De kans op zon is redelijk groot. Regen valt er het hele jaar door, dus wat dat betreft maakt het niet zoveel uit.

beste-reistijd-washington.jpg

Washington D.C. in de zomer

De zomermaanden zijn door het warme zeeklimaat vrij warm in Washington D.C.. In juli en augustus zijn maximumtemperaturen van rond de 30 graden Celsius normaal in de stad. De warmte kan vrij gemakkelijk vastgehouden worden door de aanwezige straten en bebouwing, waardoor Washington D.C. redelijk wat zwoele zomeravonden kent. Prima weer voor wie in de avonduren op een terras door wil brengen.

Reisadvies - Washington D.C.
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Washington D.C.
Reisadvies - Washington D.C.
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Washington D.C.

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.