Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

verenigde-staten-van-amerika Beste reistijd voor Virginia

Wil je weten wanneer je het beste naar Virginia kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Steeds meer mensen ontdekken de Amerikaanse staat Virginia als vakantiebestemming. De historie en de grote verscheidenheid aan landschappen spreken een groter wordende groep mensen aan. Als je door Virginia reist, dan lijkt het soms alsof je terug in de tijd reist. Virginia telt tal van historische plekken, zoals het koloniale stadje Williamsburg dat tegenwoordig het bekendste openluchtmuseum van de VS is of Mount Vernon; het huis van de voormalige president George Washington. De staat Virginia vormt de basis van de tegenwoordig zo verfoeide tabaksindustrie. De Britse kolonist John Rolfe heeft samen met zijn vrouw Pocahontas in de zeventiende eeuw aan de wieg gestaan van de Orinico-tabak uit Virginia.

Dat de tabaksplant het zo goed doet in Virginia, is vooral te danken aan het subtropische klimaat dat in de lager gelegen oostelijke helft van Virginia heerst. In het westen, waar de Blue Ridge Mountains liggen, heerst een meer continentaal klimaat. Dit deel van de Appalachen kent bergen die tot een hoogte van 1746 meter gaan. Dat is Mount Rogers, die net ten noorden van de grens met North Carolina ligt.

Beste maanden

Als je een vakantie wilt vieren in Virginia, dan vormen de maanden april, mei, juni, september en oktober de beste reistijd om dat te doen. Juni is al een twijfelgeval, omdat het dan serieus heet kan worden in Virginia. Juli en augustus hebben we om die reden weggelaten uit de beste reistijd voor Virginia. De maximumtemperaturen liggen dan rond de dertig graden, met geregeld pieken richting de 35 graden of hoger.

Wat opvallend is in Virginia, is dat er gedurende het jaar weinig verschil is in de hoeveelheden neerslag en in het aantal uren zonneschijn. Natuurlijk schijnt in de winter de zon minder uren, omdat het korter daglicht is. In percentage zonneschijn ten opzichte van het aantal uren dat het licht is, zit er niet zoveel verschil: 50 tot 55 procent in de winter tegenover 60 tot 65 procent in de zomer.

Virginia in de winter

De wintermaanden zijn redelijk mild in het oosten van Virginia en aan de koele kant in de Blue Ridge Mountains. In de bergen is matige vorst in de nacht normaal en ligt het kwik overdag vaak rond of wat boven het vriespunt. In Norfolk, in het oosten, ligt het kwik 's winters rond de tien graden overdag en liggen de minima gemiddeld net iets boven het vriespunt. In de winter kan het in vrijwel heel Virginia sneeuwen. Aan de kust is die kans het kleinst. Daar valt amper sneeuw. In de bergen kunnen de hoeveelheden oplopen tot meer dan een meter sneeuw per jaar. De grootste kans op winterse neerslag is er in de maanden januari en februari. In die periode kun je zelfs aan wintersport doen in Virginia. Er liggen drie kleine skigebieden in het noorden van Virginia.

Reisadvies - Virginia
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Virginia
Reisadvies - Virginia
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Virginia

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.