Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

verenigde-staten-van-amerika Beste reistijd voor Vermont

Wil je weten wanneer je het beste naar Vermont kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Het dunbevolkte Vermont is één van de staten die de regio New England vormen. De ligging in het noordoosten van de Verenigde Staten zorgt ervoor dat je in Vermont te maken hebt met een gematigd landklimaat met de daarbij behorende koele winters en warme zomers. Het bosrijke glooiende landschap laat per seizoen zijn eigen kleuren zien. In de winter is Vermont vooral wit door de vele centimeters aan sneeuwval. Sommige winters kan er lokaal meer dan 10 meter sneeuw vallen. Het voorjaar laat lichtgroene landschappen zien met redelijk wat bloesem. De zomermaanden is de donkergroene periode waarin de bomen volop in het blad staan. Vanaf eind september laten de herfstkleuren bruin, geel en rood zich steeds meer zien, totdat in november de bomen steeds meer hun blad beginnen te verliezen.

Beste maanden

Het zomerseizoen is vanwege de warmte het beste reisseizoen voor Vermont. De voorjaarsmaand mei en een groot deel van de najaarsmaand september bieden over het algemeen ook goed weer voor een vakantie in Vermont. De temperaturen in deze maanden kan alle kanten opgaan met maxima van 10 tot soms meer dan 25 graden. In de zomer zijn maximumtemperaturen van 22 tot 30 graden vrij gebruikelijk. In de wat hoger gelegen gebieden, zoals in de Green Mountains, is het vaak iets koeler. Een algemene beste reistijd voor een vakantie in Vermont is van half mei tot half september, met als kanttekening dat je voor een sportieve vakantie de maanden juli en augustus vanwege de warmte mogelijk beter kunt ontwijken.

Wintersport in Vermont

In Vermont liggen meer dan twintig skigebieden. De meeste pistes liggen op hoogtes tussen de 400 en 1200 meter. In november, als het skiseizoen vaak al begint, is de sneeuwzekerheid nog relatief laag. Vanaf december nemen de kansen op goede sneeuwcondities toe in Vermont. Onze voorkeur om te gaan skiën in Vermont bestaat uit de periode half januari tot half maart. In maart is de luchttemperatuur aanzienlijk hoger dan in de koelste maanden januari en februari, wat het wintersporten wat aangenamer maakt.

Reisadvies - Vermont
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Vermont
Reisadvies - Vermont
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Vermont

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.