Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

Corendon nieuwste aanbiedingen

verenigde-staten-van-amerika Beste reistijd voor Tennessee

Wil je weten wanneer je het beste naar Tennessee kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Amerikaanse staat Tennessee ligt in het zuidoosten van de Verenigde Staten. Het landschap in oosten van Tennessee wordt gedomineerd door de Appalachen. Hier ligt het Cumberland Plateau en de Great Smoky Mountains. In het westen vormt de rivier de Mississippi de natuurlijke grens met Missouri en Arkansas. Daar is er sprake van laagvlakte. Tennessee is waterrijk. Er liggen veel rivieren en meren. Ze vormen samen een netwerk van waterwegen door de staat. In Tennessee is er sprake van een warm zeeklimaat, met in de Appalachen wat gebieden met een gematigd zeeklimaat. Daar gaan de hoogtes tot 2025 meter. Hierdoor is het oosten wat koeler dan de rest van Tennessee, vooral in de winter.

Toerisme

Toeristen komen vanwege uiteenlopende redenen naar Tennessee. De natuur is een goede reden om deze staat te bezoeken. Er bevinden zich uiteenlopende staatsparken plus één nationaal park in Tennessee. Het Great Smokey Mountains National Park is zelfs het best bezochte nationale park van de Verenigde Staten. Dit park zorgt voor enkele miljarden dollars aan omzet, waarmee het een belangrijke rol speelt in de lokale economie.

De Amerikaanse muziekgeschiedenis is een andere goede reden voor toeristen om een vakantie in Tennessee te vieren. Zo zou de blues ontstaan zijn in Beale Street in Memphis en wordt de stad Nashville als de hoofdstad van de countrymuziek gezien. Andere muziekstromingen die in Tennessee groot geworden zijn, zijn rock-'n-roll en rockabilly. Voor liefhebbers van deze muzieksoorten is het bezoeken van liveoptredens in Tennessee een hoogtepunt in hun leven.

Beste maanden

Het klimaat van Tennessee zorgt ervoor dat de winters ietwat aan de koele kant zijn en de zomers in grote delen warm zijn. Als je kijkt naar het westelijke en centrale deel van Tennessee, dan kun je het beste in het voorjaar of najaar reizen. Met name de maanden april, mei, september en de eerste helft van oktober mag je tot de beste reistijd voor Tennessee rekenen. De middagtemperaturen liggen dan veelal ergens tussen de 20 en 30 graden, terwijl de zon zich geregeld laat zien. Qua neerslag zijn september en oktober een betere maand, terwijl april en mei juist zonniger zijn.

De hete zomer

Van juni tot begin september is het warm tot heet in Tennessee. Reken op maximumtemperaturen van gemiddeld 28 tot 35 graden. De hoge relatieve luchtvochtigheid zorgt ervoor dat het extra benauwd aanvoelt. In de zomer onweert het vrij vaak, waarbij er sprake kan zijn zware regenval.

Great Smoky Mountains

Wil je voor de Great Smoky Mountains naar Tennessee reizen, dan is de zomer wel geschikt. De temperaturen liggen in dit nationale park enkele graden lager dan in de rest van de staat. In Clingmans Dome, dat gelegen is op 1935 meter, bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur in juli en augustus 'slechts' 24 graden. Het Great Smoky Mountains is een vrij natte bestemming met gemiddeld bijna 2000 millimeter neerslag per jaar. In de winter is er geregeld sprake van sneeuw. De beste reistijd voor de Great Smoky Mountains is van april tot en met oktober.

Reisadvies - Tennessee
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Tennessee
Reisadvies - Tennessee
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Tennessee

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.