Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

verenigde-staten-van-amerika Beste reistijd voor South Carolina

Wil je weten wanneer je het beste naar South Carolina kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Amerikaanse staat South Carolina ligt aan de Atlantische Oceaan, in het zuidoosten van de Verenigde Staten. In South Carolina heerst een warm zeeklimaat, waarbij er sprake is van warme zomers en vrij milde winters. Wat betreft het weer mag je South Carolina in drie gebieden indelen. In het noordwesten liggen de Blue Ridge Mountains, die onderdeel zijn van de Appalachen. Aan de kust heb je de Atlantische kustvlakte en het centrale deel bestaat uit de plateau-regio Piedmont.

Beste maanden

Als je naar South Carolina op vakantie wilt gaan, dan zijn het voorjaar en najaar vaak de beste maanden. In de winter kan het landinwaarts aan de frisse kant zijn, zeker in de bergen, en bestaat er zelfs een kans op sneeuwval. In de zomer is het in grote delen van South Carolina warm tot zeer warm. Denk aan maximumtemperaturen van ongeveer 30 tot 36 graden gemiddeld. De hoge relatieve luchtvochtigheid zorgt ervoor dat het dan vaak onaangenaam klam en benauwd is. In de zomer valt er vaak meer neerslag dan in het voorjaar. Gebaseerd op het weer is de periode maart tot en met mei de beste reistijd voor South Carolina. Het najaar, en dan met name de maanden oktober en november, vormen een goed alternatief.

Orkanen

South Carolina is gevoelig voor orkanen. De ligging aan de Atlantische kust zorgt ervoor dat orkanen die boven de Atlantische Oceaan ontstaan, potentieel richting South Carolina kunnen trekken. Gemiddeld krijgt South Carolina eens in de paar jaar een keer direct of indirect met een orkaan te maken. Hoe verder een orkaan landinwaarts trekt, des te meer deze kracht verliest. De grootste schade valt daarom in de lager gelegen gebieden van South Carolina. Het orkaanseizoen loopt van juni tot december. De grootste kans dat je met een orkaan of tropische storm te maken krijgt in South Carolina is in de maanden september en oktober.

Reisadvies - South Carolina
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: South Carolina
Reisadvies - South Carolina
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: South Carolina

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.