Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

Corendon nieuwste aanbiedingen

verenigde-staten-van-amerika Beste reistijd voor Pennsylvania

Wil je weten wanneer je het beste naar Pennsylvania kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Pennsylvania is een staat die in het noordoosten van de Verenigde Staten van Amerika gelegen is. Opvallend is dat Pennsylvania via Lake Erie aan Canada grenst, maar in het zuidoosten ook een verbinding heeft met de Atlantische Oceaan. De rivier Delaware en de Delaware Bay zorgen voor een directe connectie tussen Philadelphia en de oceaan. Pennsylvania heeft een gevarieerd landschap, met de Appalachen als hoogste gebied. Deze bergketen doorkruist het centrale deel van Pennsylvania. Het hoogste punt binnen de staat is Mount Davis, dat met een hoogte van 979 meter net de duizend-metergrens niet haalt. De Appalachen zorgen ervoor dat het centraal-zuidelijke deel van Pennsylvania net als de noordelijke helft gedomineerd wordt door continentale klimaattypes. Het zuidoostelijke deel van Pennsylvania heeft een meer subtropisch klimaat, met zowel in de winter als zomer hogere temperaturen.

Beste maanden

De beste reistijd voor een vakantie in Pennsylvania is van mei tot en met september. Laten we wel voorop stellen dat geen enkele maand ideaal is om Pennsylvania te bezoeken. Er is altijd wel een factor die ervoor kan zorgen dat een bepaalde reisperiode geen perfecte keuze is. Zo is de vrij warme zomer een periode waarin er een vrij hoge relatieve luchtvochtigheid heerst. Dit zorgt ervoor dat de al vrij hoge gemeten temperaturen (tussen de 25 en 30 graden gemiddeld een nog hogere gevoelstemperatuur kennen. Wel iets waar je in de maanden juli en augustus zeker rekening mee moet houden als je een rondreis door Pennsylvania wilt plannen. Daarnaast kan onweer een abrupt einde maken aan een zomerse dag. Hoe zuidelijker, des te groter de kans op een pittige zomerbui is.

Winter in Pennsylvania

De winters zijn koud in Pennsylvania. Zelfs in een vrij zuidelijk gelegen stad als Philadelphia kan het bitterkoud worden. Een windchill kan het voor het gevoel nog kouder maken. Vanwege de kans op serieus winterweer kun je Pennsylvania in de winter beter mijden, tenzij je hier naartoe reist voor een wintersportvakantie. Eerlijk is eerlijk: Pennsylvania is niet de beste skibestemming van de Verenigde Staten, maat er zijn voldoende plekken waar je in de winter je afdalingen kunt maken. De beste reistijd voor een skivakantie in Pennsylvania is van half januari tot tegen het einde van februari.

Reisadvies - Pennsylvania
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Pennsylvania
Reisadvies - Pennsylvania
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Pennsylvania

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.