Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

Corendon nieuwste aanbiedingen

verenigde-staten-van-amerika Beste reistijd voor Oregon

Wil je weten wanneer je het beste naar Oregon kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Amerikaanse staat Oregon is vooral geliefd onder de natuurliefhebbers. Men heeft het vaak over één van de meest onaangetaste staten van de VS. Het gevarieerde landschap van Oregon bestaat uit bergen, bosgebieden, meren en heuvelachtige groene landbouwgebieden. Het zijn vooral de meren en de bergen waar men op af komt om vakantie te vieren. In de zomer leent Oregon zich vooral voor wandelingen en allerlei andere activiteiten, terwijl je in de winter prima kunt wintersporten op de hoger gelegen plekken binnen Oregon. Opvallend is dat meer dan de helft van Oregon het koele mediterrane klimaat van het zeldzame klimaattype Csc kent.

Beste maanden voor een reis naar Oregon

Als je een vakantie in Oregon wilt vieren of Oregon mee wilt pakken op je route bij een grotere rondreis door de Verenigde Staten, dan is de periode mei tot en met september de beste reistijd om dat te doen. Dit is de warmere en drogere periode, hoewel er nog steeds delen van Oregon die ook in de zomer vrij nat kunnen zijn. Over het algemeen is het zomerseizoen in Oregon vrij warm en laat de zon zich veel zien. De middagtemperaturen lopen op van gemiddeld 12 tot 23 graden in mei naar bijna 30 graden in de warmste maanden juli en augustus. Hoe hoger je je bevindt in Oregon, des te lager de temperatuur vaak ligt. Op de hoogste toppen, bijvoorbeeld van Mount Hood, komen gletsjers voor.

Wintersport

In de bergen van Oregon liggen verschillende skigebieden. Door de vrij grote hoeveelheden neerslag die in het winterseizoen vallen in deze staat, valt er al vrij vroeg sneeuw in de bergen. Hierdoor kun je vaak in november al skiën of snowboarden in Oregon. De meest sneeuwzekere periode is van half december tot half maart. Omdat de hoeveelheid daglicht en de weersomstandigheden op de piste ook een belangrijke rol spelen bij de algehele wintersportbelevenis, is de periode half januari tot half maart de beste reistijd voor een wintersportvakantie in Oregon.

Reisadvies - Oregon
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Oregon
Reisadvies - Oregon
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Oregon

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.