Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

verenigde-staten-van-amerika Beste reistijd voor Ohio

Wil je weten wanneer je het beste naar Ohio kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Ohio is één van de noordelijke staten van de Verenigde Staten van Amerika. In het noorden ligt Ohio aan Lake Irie, wat de natuurlijke grens tussen Ohio en het land Canada vormt. Toeristen die naar Ohio reizen die bezoeken vooral steden zoals Cleveland, Columbus en Cincinnati. Het landschap van Ohio behoort niet tot de meest indrukwekkende vergezichten van de VS. Vanuit Nederlands perspectief behoort Ohio tot de minder populaire bestemmingen in de VS. Het is vooral landbouw en in mindere mate industrie waarmee het geld hier verdiend wordt.

Het klimaat van Ohio is er eentje vol contrasten. In de winter is het er koel tot regelmatig echt koud. Als er een noordelijke stroming op gang komt, dan kan het serieus vriezen en sneeuwen in Ohio. Vooral het noordelijke deel van Ohio is daar gevoelig voor. De harde wind kan het voor het gevoel nog een stuk kouder maken. Vooral aan de oever van Lake Erie kunnen er flinke sneeuwstormen voorkomen, waarbij het dagelijks leven lamgelegd kan worden. De zomers in Ohio zijn juist warm en vrij vochtig.

Beste maanden

Als je naar Ohio wilt reizen, dan is de periode mei tot half oktober de beste reistijd om dat te doen. In de eerste helft van oktober kan het af en toe al aan de koele kant zijn, maar het is tevens een periode met wat minder neerslag. Vandaar dat we de eerste weken van oktober ook tot de beste reistijd voor Ohio rekenen. Juli en augustus zijn over het algemeen warm in Ohio. De maximumtemperaturen liggen dan gemiddeld tussen de 25 en 30 graden. Voor een rondreis of stedentrip in Ohio kan het dan aan de warme kant zijn. Voor een actieve vakantie is het dan eigenlijk net iets te warm om je flink in te spannen.

Wintersport

Ondanks dat serieuze hoogtes ontbreken in Ohio, kun je hier wel aan wintersport doen. Verwacht geen grote skigebieden. In totaal is er 19 kilometer aan pistes die verdeeld liggen over 6 kleine wintersportgebieden. De grootste kans op goede sneeuwcondities heb je in de maanden januari en februari.

Reisadvies - Ohio
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Ohio
Reisadvies - Ohio
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Ohio

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.