Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

verenigde-staten-van-amerika Beste reistijd voor North Carolina

Wil je weten wanneer je het beste naar North Carolina kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

North Carolina is een staat in de Verenigde Staten die tot de zogenaamde zuidelijke staten behoort. North Carolina ligt aan de oostkust van de VS, aan de Atlantische oceaan. Het landschap varieert van een waddenkust in het oosten, via een sterk bebost heuvellandschap in het centrale deel tot berglandschap in het westen. Dit zijn de Blue Ridge Mountains, die behoren tot de Appalachen. In het westelijke berggebied heerst een gematigd zeeklimaat, terwijl de rest van de staat een warm zeeklimaat kent. Aan het kustgebied is de invloed van de Atlantische Oceaan aanzienlijk groter dan meer landinwaarts.

Winter in North Carolina

In de winter wordt North Carolina enigszins beschermd door de Appalachen, waardoor koufronten en sneeuwstormen de staat minder snel kunnen bereiken. Soms lukt het arctische uitbraken wel om North Carolina te bereiken. Dan kan het tot matige vorst komen en zijn sneeuwstormen geen uitzondering. In de berggebieden is 20 tot 40 centimeter sneeuw per winter normaal. Het is wel echt een gemiddelde, want soms is er sprake van grote hoeveelheden sneeuw. In de Piedmontregio en de kustregio zijn de winters over het algemeen aan de milde kant.

Voorjaar in North Carolina

Het voorjaar is vrij aangenaam in North Carolina. De middagtemperaturen liggen gemiddeld zo tussen de 15 en 28 graden. De maxima kunnen in de bergen wat lager liggen. In de loop van de lente neemt de kans op tornado's ineens flink toe. Op jaarbasis komen er enkele tientallen wervelstormen voor in North Carolina. Buiten dergelijke plotse extreme weersomstandigheden is het voorjaar een fijne reisperiode binnen North Carolina.

Zomer in North Carolina

De zomermaanden zijn warm in North Carolina. Temperaturen van 30 graden en hoger in de middag zijn vrij normaal. Soms kan het zelfs ronduit heet worden met maxima van 35 graden of hoger. Bij een vrij hoge relatieve luchtvochtigheid kan het heet en benauwd aanvoelen. In de zomer is er geregeld sprake van zware regen- en onweersbuien. Die kunnen soms zeer lokaal zijn. Juli is in veel gevallen de natste maand van het jaar. In de zomer bestaat ook nog steeds de kans op tornado's. Verder begint het orkaanseizoen op de Atlantische Oceaan. North Carolina is net als andere staten aan de oostkust van de VS gevoelig voor dit soort zware tropische stormen.

Najaar in North Carolina

De herfst is koeler en minder nat dan de zomer. Er kunnen flinke temperatuurverschillen voorkomen tussen de ene en de andere dag. Dat is inherent aan het herfstweer in North Carolina. Voor de berggebieden is het najaar een vrij geliefde reisperiode. De combinatie van overwegend aangenaam weer met de herfstkleuren die in dit seizoen ontstaan in de natuur, zorgt voor extra aanloop.

Beste reistijd

Als je een vakantie in North Carolina wilt vieren, dan zijn de maanden april, mei en oktober de beste reistijd om dat te doen. Maart is vaak overdag al wel lekker, maar kunnen de nachten nog koud zijn. September is ook een mogelijk lekkere reisperiode, maar heeft nog redelijk wat dagen met tropische temperaturen.

Reisadvies - North Carolina
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: North Carolina
Reisadvies - North Carolina
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: North Carolina

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.