Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

Corendon nieuwste aanbiedingen

verenigde-staten-van-amerika Beste reistijd voor New Mexico

Wil je weten wanneer je het beste naar New Mexico kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

New Mexico is één van de zuidelijke staten van de Verenigde Staten. New Mexico grenst aan het land Mexico, waar dit gebied vroeger toe behoorde. New Mexico heeft vooral te maken met droge klimaattypes, wat een duidelijke invloed heeft op de veel voorkomende types landschappen. Een redelijk deel van de staat bestaat uit woestijngebieden. Verder vind je in New Mexico kloven, bergen, grotten en andere natuurverschijnselen. Een hele bijzondere is het White Sands National Park. Honderden vierkante kilometers aan zandduinen met gipskristallen zorgen voor een surrealistisch landschap.

Binnen New Mexico heersen vooral het koude steppeklimaat en het koude woestijnklimaat. Dit zorgt voor koelere winters met vorst in de nacht en vaak maximumtemperaturen die ruim boven nul liggen. De zomers zijn warm en lokaal heet, maar wel met koelere nachten. De temperatuursverschillen binnen een etmaal kunnen vrij groot zijn. Dat geldt overigens voor alle seizoenen.

Beste maanden

Als je een vakantie in New Mexico wilt vieren, dan is het advies om de zomer te vermijden. De zomermaanden kunnen extreem heet zijn. Zo liggen de gemiddelde maximumtemperaturen in hoofdstad Phoenix in juni, juli en augustus rond of net iets boven de 40 graden. Hiermee is Phoenix de heetste hoofdstad van de VS. Voor Phoenix geldt dat de winter aangenaam is: prettig warm, niet teveel regen en veel zon. Voor de woestijngebieden van is daarom de periode eind oktober tot half april de beste reistijd. Voor de delen die in de Rocky Mountains liggen, zijn het voor- en najaar juist beter. De winters kunnen daar koeler zijn. In de hoger gelegen gebieden geldt de zomer zelfs als beste reistijd.

Wintersport

Bij New Mexico denk je waarschijnlijk niet meteen aan wintersport. Zeker niet als je leest over hete zomers en woestijnklimaten. Dankzij de Rocky Mountains kun je in deze zuidelijk gelegen staat echter prima skiën of snowboarden. Skigebieden zoals Toas, Angel Fire en Santa Fé bieden in de winter uitstekende mogelijkheden om aan wintersport te doen. Hier vind je vele kilometers aan pistes die op hoogtes liggen die soms ver boven de 3 kilometer liggen. De hoogste afdaling beging zelfs op een hoogte van maar liefst 3795 meter. Het skiseizoen in New Mexico begint over het algemeen zo eind november en duurt tot in april. De beste sneeuwcondities en weersomstandigheden heb je in februari en maart.

Reisadvies - New Mexico
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: New Mexico
Reisadvies - New Mexico
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: New Mexico

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.