Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

verenigde-staten-van-amerika Beste reistijd voor New Jersey

Wil je weten wanneer je het beste naar New Jersey kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

New Jersey is één van de oostelijke staten van de Verenigde Staten van Amerika. New Jersey grenst aan de staten New York, Pennsylvania en Delaware. Aan de oostkant ligt New Jersey aan de Atlantische Oceaan. Wat niet iedereen weet, is dat een deel van de stad New York City eigenlijk in de staat New Jersey en niet in de staat New York ligt. Zo ligt Liberty Island, waarop het beroemde Statue of Liberty staat, ook in New Jersey. Stiekemweg bezoeken daardoor meer toeristen New Jersey dan dat ze denken.

New Jersey kent verschillende landschappen zoals stranden, hooglanden en bosrijke gebieden. Het warme zeeklimaat overheerst in New Jersey. In het uiterste noorden van de staat vind je een gebied waar er sprake is van een continentaal klimaattype. Hier liggen de zogenaamde Ridge-and-Valley Appalachians. Het landschap bestaat hier uit langgerekte heuvelachtige stroken met daartussen groene valleien.

Beste maanden

Als je een vakantie in New Jersey wilt vieren, dan doe je dat het beste in het zomerseizoen. De maanden juni, juli en augustus bieden de hoogste temperaturen en de grootste kans op zonnig weer. Deze zomermaanden kunnen van tijd tot tijd aan de hete kant zijn, met maxima die de 30 graden. Wie actief bezig wil zijn, die kan de heetste maanden juli en augustus misschien beter vermijden. De algemene beste reistijd voor New Jersey is van half mei tot begin oktober. Vanaf oktober neemt de kans op harde wind toe en merk je dat het koeler wordt.

Strandvakantie

De kustgebieden van New Jersey lenen zich in de zomer uitstekend voor een strandvakantie. Wie hier wil zonnebaden op het strand of wil zwemmen in de Atlantische Oceaan, die reist bij voorkeur in de maanden juli, augustus of september naar New Jersey. Dat heeft onder andere te maken met de watertemperatuur. In juni is die met gemiddeld 17 graden al redelijk, maar juli en augustus hebben met een zeewatertemperatuur van ongeveer 22-23 graden betere omstandigheden voor een zonvakantie. In september is het over het algemeen nog zeer aangenaam in New Jersey, maar de kans op een herfstachtige dag neemt in de loop van de maand toe.

Wintersport

In het uiterste noorden van New Jersey zijn er beperkte mogelijkheden om aan wintersport te doen. Hét skigebied van de staat is ski resort Mountain Creek – Vernon. Hier ligt ongeveer 24 kilometer aan pistes op je te wachten, waarvan slechts vier kilometers als beginnerspistes (blauw) aangeduid worden. Het skiseizoen begint meestal vlak voor Kerstmis en duurt uiterlijk tot halverwege maart. De periode half januari tot half februari biedt de beste kansen op goede sneeuwcondities.

Reisadvies - New Jersey
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: New Jersey
Reisadvies - New Jersey
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: New Jersey

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.