Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

verenigde-staten-van-amerika Beste reistijd voor Missouri

Wil je weten wanneer je het beste naar Missouri kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De centraal in de Verenigde Staten gelegen staat Missouri is een klassiek voorbeeld van een warm zeeklimaat dat het gedrag vertoont van een landklimaat. In het noorden van Missouri is er overigens daadwerkelijk sprake van een warm landklimaat. Wie naar de klimaatstatistieken van Missouri kijkt, die zal niet direct iets vreemds opvallen, buiten het feit dat mei en juni over het algemeen natter is dan de andere maanden. Op het eerste gezicht zie je een normaal temperatuurverloop. De winters laten maximumtemperaturen zien die net wat boven het vriespunt uitkomen en de zomers tonen gemiddelde maxima van rond de 30 graden. Het venijn zit hem erin dat het in het geval van Missouri echt gemiddelde waardes zijn, waar de werkelijkheid soms flink van af kan wijken. In de zomer kan het kwik richting de 40 graden oplopen of juist bij 20 graden blijven steken. In de winter is strenge tot soms zeer strenge vorst mogelijk tijdens de nachten. Een temperatuurverschil van twintig graden binnen een etmaal is geen uitzondering.

Extreem weer

In Missouri kun je met allerlei vormen van extreem weer te maken krijgen. Dat herken je niet zomaar aan de langjarige klimaatcijfers. Zo kun je naast extreme kou of warmte ook te maken krijgen met zware regen- en onweersbuien. Dat geldt vooral voor het najaar, als restanten van tropische depressies landinwaarts kunnen trekken. Daarnaast ligt Missouri in een gebied met verhoogde tornado-activiteit. Missouri staat in de top 10 van staten met de meeste wervelwinden per jaar.

Beste maanden

Wie de bovenste alinea's over het weer in Missouri gelezen heeft, die zal begrijpen dat er geen uitgesproken goed reistijd voor deze Amerikaanse staat is. Ieder seizoen heeft zijn nadelen. De winter zouden we vanwege de mogelijke kou zeker ontwijken, tenzij je voor de in totaal 7,2 kilometer aan skipiste komt die je verspreid over twee wintersportgebiedjes aantreft. Mocht je willen gaan skiën of snowboarden in Missouri, dan doe je dat het beste in januari of februari. Voor de overige vakanties geldt dat de periode mei tot en met september de beste reistijd is, waarbij je de kans op extreme weersomstandigheden wel in je achterhoofd moet houden. In deze periode heb je in ieder geval wel de meest aangename temperaturen, met een kans op een hittegolf of hete dag.

Reisadvies - Missouri
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Missouri
Reisadvies - Missouri
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Missouri

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.