Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

verenigde-staten-van-amerika Beste reistijd voor Mississippi

Wil je weten wanneer je het beste naar Mississippi kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De zuidelijke staat Mississippi is vernoemd naar de gelijknamige rivier die de westelijke begrenzing van de staat vormt. Mississippi behoort helaas tot staten die het in veel statistieken niet zo goed doet. Armoede, werkloosheid en een gemiddelde lage scholing zijn pijnpunten in hedendaags Mississippi. Het toerisme is deels gebaseerd op de casino's die sinds 1990 toegestaan zijn in Mississippi. Gelukkig is er een groeiende groep bezoekers die interesse heeft in de cultuur van Mississippi, waaronder de verschillende muziekstromingen die onder andere in deze staat groot geworden zijn. Zo is de blues mede in Mississippi populair geworden. Als toerist kun je de Mississippi Blues Trail volgen, die je langs historische locaties voert met betrekking tot de geboorte, groei en invloed van de blues.

Warme vochtige zomers

Het subtropische klimaat van Mississippi zorgt voor lange warme vochtige zomers. Niet voor niets dat hier de katoenteelt hier zo succesvol is. Temperaturen van 30 tot 35 graden overdag zijn normaal in de maanden juni, juli en augustus. Omdat het regelmatig regent in de zomer, is er sprake van een hoge relatieve luchtvochtigheid. Dat zorgt voor een hogere gevoelstemperatuur. De zomers in Mississippi zijn het beste te omschrijven als heet en klam. De meeste toeristen beschouwen daardoor de zomer niet als beste reistijd voor een vakantie in Mississippi.

Milde winters

Door de zuidelijke ligging en de invloed van de Golf van Mexico is er in Mississippi sprake van milde winters. Langs de kust liggen de temperaturen ook 's nachts ruim boven het vriespunt, terwijl meer landinwaarts er wel nachtvorst voor kan komen. Daar kan het in de winter ook sneeuwen. De sneeuw blijft zelden langer dan een etmaal liggen. Aan de kust sneeuwt het zelden. De middagtemperaturen liggen in de maanden december, januari en februari gemiddeld tussen de 10 en 20 graden, afhankelijk van waar je in Mississippi bent.

Beste reistijd

Vanwege de hitte in de zomer, kun je het beste in het voorjaar of najaar naar Mississippi reizen. De kans op goede weersomstandigheden is dan het grootst. In maart zie je over het algemeen al de eerste warme dagen en april kent gemiddeld 12 tot 18 zomerse dagen, waarbij het overdag minstens 25 graden wordt. In mei zijn maxima van 25 tot 32 graden normaal. Vandaar dat de periode maart tot en met mei als beste reistijd voor Mississippi gezien mag worden. De najaarsmaand oktober is over het algemeen ook prima voor een vakantie in Mississippi. Wel bestaat er de kans op tropische stormen en zeer incidenteel zelfs en orkaan.

Reisadvies - Mississippi
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Mississippi
Reisadvies - Mississippi
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Mississippi

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.