Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

verenigde-staten-van-amerika Beste reistijd voor Minnesota

Wil je weten wanneer je het beste naar Minnesota kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De vrij vlakke staat Minnesota ligt in het noorden van de Verenigde Staten. Minnesota is vrij waterrijk. De staat telt duizenden grote en kleinere meren. Het ligt tevens aan Lake Superior, dat tot de grote meren van Amerika gerekend wordt. Het schiereiland Northwest Angle is buiten Alaska het meest noordelijke plekje van de VS. Het landschap van Minnesota bestaat vooral uit prairies, landbouwgronden en bossen. Toeristen die een vakantie in Minnesota vieren, die doen dat vooral om van de natuur te genieten. De vele meren bieden uitstekende recreatieve mogelijkheden. Veel van de bezoekers aan Minnesota vieren een actieve vakantie. Watersport staat vaak centraal tijdens een vakantie in Minnesota.

In Minnesota heersen er continentale klimaten. Het grootste deel van de staat kent een gematigd landklimaat. In het zuidelijke deel komt er vooral een warm landklimaat voor. Waar je ook naartoe reist in Minnesota, er is een grote overeenkomst in het weer: de winters zijn echt koud en de zomers zijn overwegend zomers warm. Deze duidelijke contrasten zijn vrij gebruikelijk bij een landklimaat. Wat ook normaal is, is dat het weer vrij grillig kan zijn. De gemiddelde temperaturen zijn een richtlijn, waarbij er soms flinke uitschieters naar boven of beneden mogelijk zijn.

Beste maanden

Dat de winter niet de beste reistijd is voor een vakantie in Minnesota, dat zal uit onze inleiding al snel duidelijk geworden zijn. Pas in de loop van april stijgen de temperaturen naar enigszins aangename waardes. De beste reistijd voor Minnesota is van mei tot en met september. Tijdens deze maanden heb je de hoogste temperaturen en de meeste kans op zonnig weer. Wel moet je altijd rekening houden met de kans op een bui of een regenachtige dag. In juni, juli en augustus is het gemiddeld vrij warm. Je mag rekenen op maximumtemperaturen die ongeveer rond de 25 tot 30 graden uitkomen. De kans op warmer weer bestaat, net als de kans op een koelere dag.

Wintersport in Minnesota

Minnesota telt 17 skigebieden waar je aan allerlei vormen van wintersport kunt doen. In totaal ligt er meer dan 110 kilometer aan pistes. Echte hoogtes kent Minnesota niet. De hoogste piste ligt op een hoogte van 560 meter boven zeeniveau. De beste maanden om te skiën of snowboarden zijn februari en maart. Wij zouden vanwege de lage temperaturen in februari eerder voor maart kiezen.

Reisadvies - Minnesota
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Minnesota
Reisadvies - Minnesota
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Minnesota

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.