Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

Corendon nieuwste aanbiedingen

verenigde-staten-van-amerika Beste reistijd voor Michigan

Wil je weten wanneer je het beste naar Michigan kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Michigan is één van de noordelijke staten van de Verenigde Staten van Amerika. Michigan ligt in de zogenaamde Grote Merenregio en bestaat uit twee schiereilanden. Het toerisme in Michigan concentreert zich vooral op de meren. Rondvaarten zijn enorm populair. Boottochten en rondvaarten worden op grote schaal aangeboden. Je kunt natuurlijk ook zelf een bootje huren of lekker gaan kajakken op een van de meren. Kies daarvoor bij voorkeur het zomerseizoen. In de winter is het water zelf koel, maar is het door de combinatie van wind en lage temperaturen op het water ronduit koud.

Beste maanden

Het grillige klimaat van Michigan zorgt ervoor dat het in de winter absoluut niet aangenaam is om hier te verblijven. Vorst, sneeuw en een soms snoeiharde wind maken de omstandigheden voor mensen in de buitenlucht verre van ideaal. Beter weer mag je verwachten vanaf halverwege het voorjaar tot tegen het begin van oktober. Kijkend naar de gemiddelde temperaturen, dan is de periode half mei tot en met september de beste reistijd voor Michigan. Hartje zomer, in de maanden juli en augustus, is het met gemiddelde maximumtemperaturen van 25 tot 29 graden vrij warm. Tijdens een hittegolf kan het kwik een stukje boven de 30 graden uitkomen.

Watertemperaturen

Wie wil gaan zwemmen of watersporten in Michigan, die moet tot in juli wachten voordat de watertemperaturen enigszins behaaglijk zijn. Voor Lake Michigan liggen is dat gemiddeld 18,8 graden in juli en 21,4 graden in augustus. September is met een watertemperatuur van 19,9 graden nog steeds prima. Lake Huron is fractioneel koeler: in augustus en september moet je op 1 graad lager rekenen.

Wintersport

Dankzij de lage temperaturen en de sneeuw die er in de winter kan vallen, kun je in Michigan aan wintersport doen. De skigebieden liggen in de noordelijke gebieden van Michigan. Het betreft stuk voor stuk relatief kleine wintersportgebieden, die op hoogtes onder de zeshonderd meter blijven. De grootste kans dat je kunt skiën of snowboarden in Michigan heb je in de maanden januari en februari.

Reisadvies - Michigan
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Michigan
Reisadvies - Michigan
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Michigan

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.