Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

verenigde-staten-van-amerika Beste reistijd voor Massachusetts

Wil je weten wanneer je het beste naar Massachusetts kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Van alle staten in de Verenigde Staten behoort het in het noordoosten gelegen Massachusetts tot de rijkste plekken van het land. Het gemiddelde inkomen per hoofd behoort tot de top-3 van het land. De welvaart is op verschillende manieren zichtbaar. Zo telt Massachusetts relatief veel vrijstaande huizen, zijn er vrij weinig achterstandswijken en zie je dat de openbare plekken vaak beter onderhouden zijn. Hierdoor voelt Massachusetts voor een toerist bijna Europees aan. Je zou je bijna ergens in het Verenigd Koninkrijk wanen. Het klimaat is wel vrij typisch voor dit deel van Amerika: warme zomers en redelijk koele winters zijn normaal in Massachusetts, waarbij er gedurende alle maanden een redelijke kans op neerslag is. In de winter valt de neerslag vaak in de vorm van sneeuw of andere winterse neerslag. Langs de kust, bijvoorbeeld in hoofdstad Boston, zie je dat er in de winter geregeld regen valt in plaats van sneeuw. Daar liggen de temperaturen net ietsjes hoger dan landinwaarts.

Beste maanden

De beste reistijd voor Massachusetts is van mei tot en met september. Dit zijn de maanden met de hoge(re) temperaturen, waardoor het vaak aangenaam is om Massachusetts te bezoeken. Je hebt geen garantie wat betreft goed weer, omdat regen in staat is om roet in het eten te gooien. In de zomermaanden geschiedt dat wat vaker in de vorm van een zomerse bui, die zeer pittig van karakter kunnen zijn. In het najaar is er een wat grotere kans dat je een regenachtige dag hebt.

De gemiddelde maximumtemperaturen liggen in de zomermaanden juni, juli en augustus rond de 25 tot 28 graden Celsius. De minima liggen dan veelal rond de 16 tot 18 graden. De meeste dagen wordt de zomerse grens van 25 graden wel gehaald.

Nor'easter

Een typisch verschijnsel voor Massachusetts en andere delen van de noordoostelijke kust van Amerika is de Nor'Easter. Dit is een noordoostelijke storm die vanaf de Atlantische Oceaan de kustgebieden kan teisteren. Het is een typisch verschijnsel dat vooral in het winterseizoen geregeld voorkomt. De meeste Nor'easters komen tussen oktober en april voor. De kans is in andere maanden kleiner, maar niet onwaarschijnlijk.

Wintersport

In Massachusetts zijn er beperkte mogelijkheden om aan wintersport te doen. Het feit dat deze staat al wat zuidelijker ligt zorgt voor wat minder sneeuwval dan de meer noordelijke staten van de regio New England. Het gebrek aan serieuze hoogtes verkleint de wintersportopties voor Massachusetts ook. De hoogste pistes liggen op hoogtes die tot zo'n 600-700 meter uitkomen. De beste reistijd voor een skivakantie in Massachusetts is van half januari tot half februari.

Reisadvies - Massachusetts
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Massachusetts
Reisadvies - Massachusetts
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Massachusetts

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.