Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

verenigde-staten-van-amerika Beste reistijd voor Maryland

Wil je weten wanneer je het beste naar Maryland kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Amerikaanse staat Maryland ligt in het oosten van de Verenigde Staten van Amerika. Wie op een landkaart kijkt die zal zien dat Maryland een nogal aparte vorm heeft. Dat komt onder andere omdat de rivier Potomac de zuidelijke natuurlijke begrenzing van de staat vormt. Het noorden kent een kaarsrechte grens met Pennsylvania: de Mason-Dixonlijn. Het oosten van Maryland is vrij vlak, terwijl het meer landinwaarts gelegen westen meer heuvelachtig is. In dit dichtbeboste gebied ligt het hoogste punt van de staat: Hoye Crest op de Backbone Mountain. Dit punt ligt 1020 meter boven zeeniveau. Vanwege de vrij zuidelijke ligging heeft Maryland vooral te maken met het warme zeeklimaat. Het westen kent een mix van het gematigde zeeklimaat en het gematigde landklimaat. Hier zijn de contrasten in het weer over het algemeen iets groter.

Beste maanden

Omdat er in Maryland sprake is van gelijkmatige neerslag over het jaar, lijkt het qua weerbeeld niet zoveel uit te maken wanneer je een vakantie in Maryland viert. In ieder seizoen is de kans op regen (of andere neerslag) ongeveer net zo groot. Wel zijn er verschillen in de hoeveelheid zonneschijn. Het zomerseizoen is zowel relatief als in het absolute aantal uren zonneschijn de meest zonnige reisperiode. Wel kan het in de zomer flink heet worden in Maryland. Tropische temperaturen van ongeveer 30 tot 32 graden zijn normaal in de maanden juli en augustus. In het uiterste westen van Maryland is het wat koeler. Oakland kent gemiddelde maxima van ongeveer 25-26 graden in de zomer. De algemene beste reistijd voor Maryland is van mei tot begin oktober. Als je warmte een probleem vindt, dan kun je beter voor mei of september kiezen dan voor de maanden juni, juli of augustus.

Wintersport

In het uiterste westen van Maryland valt vaak een aardig pak sneeuw. Tijdens een doorsnee winter mag je rekenen op ongeveer 250 tot 300 centimeter sneeuw in de Appalachen. De eerste sneeuw valt vaak in november. De laatste sneeuwvlokken komen meestal in maart of begin april naar beneden gedwarreld. Maryland kent één skigebied: Wisp, bij Deep Creek Lake. De grootste kans op goede sneeuwcondities om te skiën heb je in januari en februari.

Reisadvies - Maryland
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Maryland
Reisadvies - Maryland
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Maryland

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.