Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

verenigde-staten-van-amerika Beste reistijd voor Maine

Wil je weten wanneer je het beste naar Maine kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Maine is de meest noordoostelijke staat van de Verenigde Staten. Het behoort tot de regio new England. De vrij noordelijke ligging zorgt ervoor dat de winters in Maine koel tot soms uitgesproken koud zijn. Opvallend is dat ondanks de ligging aan de Atlantische Oceaan, de invloed van het oceaanwater vrij beperkt is. Dat komt omdat er hier sprake is van noordelijke zeestromingen, waardoor het water relatief koel is. In de zomer is het gemiddeld genomen juist vrij warm in het vooral heuvelachtige Maine. De gemiddelde maximumtemperaturen liggen in juni, juli en augustus op veel plekken tussen de 24 en 28 graden Celsius.

Bij het gematigde landklimaat horen grillige weersomstandigheden. De aanvoerrichting van het weer is zeer bepalend voor het uiteindelijke weerbeeld dat er heerst in Maine. Een noordelijke stroming kan in de winter voor diepvrieskou zorgen, terwijl een zuidelijke of zuidwestelijke stroming in de zomer meestal leidt tot tropische temperaturen. Neerslag valt er gedurende het hele jaar in enigszins gelijkwaardige hoeveelheden. Je hebt in Maine daarom altijd wel kans op regenachtig weer of in de winter op sneeuwval. In hoofdstad Augusta valt bijvoorbeeld ongeveer 180 tot 200 centimeter aan sneeuw per jaar.

Beste maanden

Aangezien neerslag amper een parameter is bij het vaststellen voor de beste reistijd voor Maine, is het reisadvies voor deze staat vooral gebaseerd op de temperatuur en op de kans op extreem weer. Dan is de periode half mei tot half september de beste reistijd voor Maine. De temperaturen liggen dan overdag van zo'n 15 tot 20 in mei tot tegen de 30 graden in juli. In de meer bergachtige gebieden van Maine liggen de temperaturen vaak enkele graden lager. Waar je rekening mee moet houden, is dat de relatieve luchtvochtigheid in Maine vrij hoog kan liggen in de zomer. Denk aan gemiddelde waardes van 65 tot 70 procent. Dit zorgt vaak voor een wat hogere gevoelstemperatuur.

Herfstbladeren

In het heuvelachtige en bosrijke Maine vormen de herfstkleuren een waar spektakel. Wie op internet gaat zoeken naar 'fall foliage in Maine', die zal fantastische natuurfoto's zien van meren en rivieren die omringd zijn met prachtig getinte bomen. De beste reistijd om Maine in herfstkleuren te zien is van eind september tot half oktober. Traditioneel is het Columbus Day Weekend het piekmoment om de herfstbladeren in Maine te kunnen bewonderen.

Wintersport

De combinatie van bergen (tot bijna 1500 meter hoogte), kou en sneeuwval zorgt ervoor dat je in Maine aan wintersport kunt doen. De twintig skigebieden in Maine bieden de beste sneeuw- en weercondities in de periode half januari tot begin maart. Het kan wel van jaar tot jaar verschillen. Met name de lager gelegen wintersportgebieden kunnen wat minder sneeuwzeker zijn.

Reisadvies - Maine
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Maine
Reisadvies - Maine
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Maine

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.