Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

verenigde-staten-van-amerika Beste reistijd voor Louisiana

Wil je weten wanneer je het beste naar Louisiana kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Amerikaanse staat Louisiana ligt in de 'Deep South' van de Verenigde Staten. Het is de bakermat van de jazzmuziek, de plek waar de cajunkeuken is ontstaan en dé plek om Mardi Gras te vieren. Met name New Orleans is erg in trek onder toeristen, maar ook de riviercruises over de Missisippi staan enorm in de belangstelling. Het toerisme is met een geschatte omzet van 5 tot 6 miljard dollar per jaar een van de belangrijkste economische sectoren in Louisiana. Het landschap van Louisiana bestaat in het noorden vooral uit prairies en bossen. Het zuidelijke deel bestaat vooral uit moerasgebieden, afgewisseld met stranden langs de kust.

Louisiana kent slechts één klimaattype: het warme zeeklimaat. Kenmerkend zijn de lange hete en vochtige zomers. De winters zijn kort en mild. Door de ligging is Louisiana gevoelig voor orkanen. Tijdens het orkaanseizoen, dat grotendeels de tweede helft van het jaar beslaat, kunnen dergelijke zware stormen Louisiana bereiken. Er hebben in het verleden al meerdere zware orkanen huisgehouden in Louisiana. De kans dat je er net op het moment dat jij je vakantie in Louisiana viert er een orkaan overtrekt, is vrij klein. Dit zijn geen gebeurtenissen die ieder jaar plaatsvinden.

Beste maanden

Als je naar de klimaatcijfers van Louisiana kijkt, dan zie je dat regen vrij frequent valt en dat de zomers heet zijn. Maximumtemperaturen van gemiddeld 30 tot 35 graden Celsius zijn normaal van half mei tot half september. De hoge relatieve luchtvochtigheid zorgt voor een nog hogere gevoelstemperatuur. Tenzij je niet anders kunt, zouden wij de zomer in Louisiana vermijden. Het voorjaar laat beter weer zien: iets minder nat en vooral minder warm. De zon laat zich eigenlijk bijna alle maanden geregeld zien. April, mei en juni behoren tot de meest zonnige maanden in Louisiana. Gebaseerd op de temperatuur, de neerslagkansen en de luchtvochtigheid is de periode februari tot en met april de beste reistijd voor Louisiana. Een andere goede maand is oktober. Deze najaarsmaand is statistisch gezien zonnig, vrij droog en warm. Het is wel een maand die midden in het orkaanseizoen ligt.

Reisadvies - Louisiana
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Louisiana
Reisadvies - Louisiana
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Louisiana

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.