Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

verenigde-staten-van-amerika Beste reistijd voor Kentucky

Wil je weten wanneer je het beste naar Kentucky kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De redelijk centraal in de Verenigde Staten gelegen staat Kentucky vormt een goede doorsnede van de VS. Statistisch gezien wijkt Kentucky vaak niet zoveel af van de gemiddelde waardes. Dat wil wat zeggen in een land waar de gemiddeldes vaak het resultaat zijn van uiteenlopende extremen. Kentucky staat bekend om de graslandschappen waarin vooral paarden rondlopen. De paardenfokkerijen zijn al jarenlang op grote schaal aanwezig in Kentucky. Verder is Kentucky vooral bekend vanwege de bourbon whisky die hier geproduceerd wordt. Muziekliefhebbers die zullen bij Kentucky meteen moeten denken aan bluegrass. Deze typisch Amerikaanse muziekstijl heeft zijn roots in Kentucky.

Het maritieme klimaat van Kentucky zorgt voor redelijk milde winters en vrij warme maar natte zomers. Hierin verschilt het weer in Kentucky niet zoveel van de weersomstandigheden in omringende staten. De plekken die binnen het oostelijk gelegen Cumberland Plateau liggen, die zijn in de regel iets koeler.

Beste maanden

Regenen doet het alle maanden van het jaar in Kentucky, waardoor dat amper een parameter is bij het vaststellen van de beste reistijd voor een vakantie in Kentucky. De temperatuur en de kans op extreme weersomstandigheden zijn daardoor belangrijker. Op basis van het weer vormen de periodes half april tot begin juni en september tot half oktober de beste reistijd voor Kentucky. Juli en augustus zijn warm met maximumtemperaturen van gemiddeld rond de 30 graden. Zeker als je wat meer actief bezig wilt zijn, kan dit net wat te warm zijn. Vandaar dat wij hartje zomer buiten de beste reisperiode voor Kentucky gelaten hebben. Mocht je tropische warmte prima vinden, dan is er geen enkele reden om Kentucky te mijden in de zomer.

Tornado's

Een vervelend natuurverschijnsel waar je het hele jaar mee te maken kunt krijgen in Kentucky, is een tornado. Deze wervelwinden kunnen op desastreuze wijze huishouden in het centrale deel van de VS. In het voorjaar, en dan met name in april en mei, is de kans op een tornado groter.

Reisadvies - Kentucky
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Kentucky
Reisadvies - Kentucky
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Kentucky

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.