Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

Corendon nieuwste aanbiedingen

verenigde-staten-van-amerika Beste reistijd voor Illinois

Wil je weten wanneer je het beste naar Illinois kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

In het midwesten van de Verenigde Staten ligt de staat Illinois. Hoewel Illinois redelijk centraal ligt, kun je vanuit het noorden van de staat zomaar naar Canada varen. dat komt omdat de stad Chicago aan Lake Michigan ligt, dat weer verbonden is met Lake Huron die aan Canada grenst. Deze op twee na grootste stad van de VS is de belangrijkste toeristische bestemming van Illinois. Dd combinatie van architectuur, musea en Lake Michigan maken van Chicago een geliefde stedentripbestemming. Daarnaast lopen er een aantal nationale toeristische routes door Illinois, waaronder de National Historic Trail en de Lewis & Clark National Historic Trail. De beroemde Route 66 start ook in Illinois; in Chicago om precies te zijn.

Extreem weer

Het warme landklimaat, dat in het zuiden overgaat in een subtropisch warm maritiem klimaat, staat garant voor vrij warme en vochtige zomers. Het kan in de zomer flink warm worden, waarbij extreme hitte geen ongewoon verschijnsel is. Door klimaatverandering komen er in toenemende mate hittegolven voor in Illinois. Andere weergerelateerde verschijnselen waar je rekening mee moet houden zijn tornado's en zwaar onweer. Gemiddeld telt Illinois ongeveer 50 dagen per jaar met onweer.

Koele winters

De winters zijn vrij koel. Lichte vorst overdag en strenge tot matige vorst gedurende de nacht zijn normaal. Soms ontstaat er een zogenaamde koudeput waarbij zeer koud weer vanuit het poolgebied via Canada naar Illinois afzakt. Binnen korte tijd kan de temperatuur dan enorm dalen. In extreme gevallen kan het kwik ruim onder de min 20 dalen en zijn zelfs minima onder de -30 graden mogelijk. De winter behoort absoluut niet tot de beste reistijd om eens lekker te gaan rondreizen door Illinois.

Beste maanden

Met de opmerking erbij dat ideale weersomstandigheden in Illinois amper voorkomen, wijzen we de eind augustus tot half oktober als beste reistijd voor Illinois aan. Het voorjaar, en dan met name de periode half april tot eind mei, kan ook prima zijn. Echter is in deze periode het weer minder stabiel dan in het najaar. Wie voor een zonvakantie of een recreatieve vakantie aan het water naar Illinois wil reizen, die doet dat het beste in de zomermaanden juli of augustus. Het water van Lake Michigan is dan ook aardig op temperatuur met ongeveer 20-22 graden.

Reisadvies - Illinois
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Illinois
Reisadvies - Illinois
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Illinois

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.