Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

verenigde-staten-van-amerika Beste reistijd voor Georgia

Wil je weten wanneer je het beste naar Georgia kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Georgia is een staat in het zuidoosten van de Verenigde Staten van Amerika. Georgia ligt in de zogenaamde Sun Belt. Dit is een strook die het zuiden van de VS beslaat. De term "Sun Belt", die voor het eerst in dienst was van politiek analist Kevin Phillips in zijn boek The Emerging Republican Majority uit 1969, werd begin jaren zeventig synoniem met het zuidelijke derde deel van de natie. In deze periode verschoof de economische en politieke bekendheid van het middenwesten en noordoosten naar het zuiden en westen. Factoren zoals het warmere klimaat, de migratie van arbeiders uit Mexico en een hausse in de landbouwindustrie zorgden ervoor dat het zuidelijke derde deel van de Verenigde Staten economisch kon groeien. Het klimaat stimuleerde niet alleen de groei van de landbouw, maar ook de migratie van veel gepensioneerden naar pensioneringsgemeenschappen in de regio, vooral in Florida en Arizona.

Vochtig subtropisch klimaat

Als je kijkt naar het klimaat van Georgia dan heb je het grotendeels over een warm zeeklimaat. Er zijn een aantal kleinere gebieden in het wat meer bergachtige waar een gematigd zeeklimaat van toepassing is. Typerend zijn de hete en vochtige zomers, met uitzondering van de hoger gelegen noordelijke gebieden waar de zomers wat meer gematigd zijn. De hele staat mag vrij nat genoemd worden. De jaarlijkse neerslagsom varieert van ruim 1100 millimeter in het centrale deel van Georgia tot aan bijna tweeduizend millimeter in het noordoosten van de staat. Hier ligt onder andere het Chattahoochee National Forest. Daar is de kans ook groter dat neerslag in de winter in de vorm van sneeuw in plaats van regen valt.

Beste maanden

De winters zijn meer lenteachtig dan winters, op de hoger gelegen gebieden na. Het voorjaar is beter qua temperatuur, waardoor dat een betere reisperiode voor Georgia is. De zomer kun je vanwege de hitte (30 tot 35 graden gemiddeld als maximum) beter vermijden. De hoge relatieve luchtvochtigheid (75-80 procent) zorgt ervoor dat het in de zomer benauwd aanvoelt in Georgia. Om lekker actief bezig te zijn in de buitenlucht is het dan echt te warm en zelfs wie wil zonnebaden zal dit soort weersomstandigheden als minder aangenaam ervaren. Het najaar is weer wat koeler en droger. Op basis van de gemiddelde klimaatstatistieken vormen de maanden maart, april, oktober en november de beste reistijd voor Georgia. De eerste helft van oktober kan het nog erg warm zijn. De eerste helft van mei kan in delen van Georgia ook prima zijn. Wel warm, maar net niet té.

Extreme weersomstandigheden

Tijdens een vakantie in Georgia kun je met verschillende soorten extreme weersomstandigheden te maken krijgen. Denk aan tropische stormen (inclusief mogelijk een orkaan), tornado's en in de zomer een bovengemiddeld aantal zware onweersbuien. Het aantal orkanen dat Georgia bereikt is gelukkig beperkt. Tornado's die ontstaan, zijn zelden van de hogere categorieën. Wel zijn ze vrij talrijk.

Reisadvies - Georgia
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Georgia
Reisadvies - Georgia
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Georgia

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.