Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

verenigde-staten-van-amerika Beste reistijd voor Orlando

Wil je weten wanneer je het beste naar Orlando kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De stad Orlando ligt redelijk centraal binnen de Amerikaanse staat Florida. Hierdoor heeft Orlando te maken met een warm zeeklimaat, dat binnen de klimaatclassificatie van Köppen-Geiger met de code Cfa aangeduid wordt. Orlando kent twee globaal gezien twee seizoenen: een heet en nat seizoen van mei tot begin oktober en een warm droger seizoen dat in de loop van oktober begint en duurt tot het einde van april. Hiermee is meteen de beste reistijd voor Orlando gedefinieerd: dat loopt van oktober tot en met april. Omdat het weer geen garanties geeft en seizoenen zich niet houden aan vaste data, kan het van jaar tot jaar verschillen. Soms is oktober nog te nat of kan april al te heet worden.

Orlando

Pretparkbezoek

Omdat Orlando vooral bezocht wordt vanwege de verschillende themaparken zoals Disneyworld, Universal Orlando, SeaWorld en Legoland is het voor veel toeristen het aangenaamst als het niet te warm is. Wie geen risico wil nemen die reist in dat geval tussen november en maart naar Orlando. Het nadeel is wel dat dit meteen het hoogseizoen is met de bijbehorende hoge prijzen voor je verblijf en extra drukte in de pretparken. Dat merk je vooral tijdens de feestdagen. Rond Thanksgiving en Kerstmis is het zeer druk in Orlando.

Zit je vast aan de schoolvakantie?

Voor wie schoolgaande kinderen met leerplicht heeft of op andere wijze vast zit aan de schoolvakanties, die kan het beste tijdens de herfstvakantie of de voorjaarsvakantie (krokusvakantie) naar Orlando reizen. Dan is het over het algemeen goed weer en zijn de hotels en appartementen rond Orlando nog vrij betaalbaar. Er zijn wel twee nadelen: de vliegtickets zijn tijdens deze vakanties duur en je hebt maximaal 1 week om vakantie in Orlando te vieren. Dat biedt je amper de tijd om andere delen van Florida te bezoeken.

De kerstvakantie is zeer duur en erg druk. Vliegtickets naar Orlando kunnen twee tot drie keer zo duur zijn dan wanneer je een paar weken eerder of later zou reizen. Het weer is in Orlando dan op de meeste dagen aangenaam. Alleen tijdens een krachtige noordelijke stroming kan het beduidend koeler worden.

De zomer

Vanaf mei neemt de kans op regen en onweer toe. Dit in combinatie met hogere temperaturen zorgt ervoor dat het flink benauwd kan worden in Orlando. Vanaf juli ontstaat er tevens de kans op orkanen. Die zullen zelden Orlando vol treffen. De nabijheid van een dergelijke tropische storm is voldoende om voor harde wind en veel regen te zorgen. Het orkaanseizoen duurt tot het begin van december. Vanaf november neemt de kans op een orkaan wel flink af voor Orlando.

Reisadvies - Orlando
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Orlando
Reisadvies - Orlando
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Orlando

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.